3. srpna 2015 • 12:18

Senzace! Squashista Koukal byl zvolen Hráčem měsíce PSA a píše historii

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma nemá konkurenci, vyhrává i ve světě. Squashista Jan Koukal je prostě suverén, kterého jen tak ho něco nerozhodí. A přece se to povedlo. V pondělí ráno byl pořádně zaskočený, když mu na sociální síti začali gratulovat fanoušci a kamarádi. Byl totiž vyhlášený Hráčem měsíce okruhu PSA. „Úplně jsem netušil, o co kráčí. Ale bylo to příjemné překvapení,“ smál se Koukal, jenž získal ocenění poprvé v kariéře. PSA ocenila výkony Koukala za měsíc červenec, kdy vyhrál dva turnaje.



Česká squashová jednička ale netušila, že se podobná cena uděluje. „Myslím, že je to docela nová věc. O to víc mě ocenění těší. Že se něco takového chystá, jsem netušil. Všechno jsem zjistil, až když mi poslal odkaz můj týmový spoluhráč Peter Kviečinský ze Slovenska,“ směje se Koukal. „Pak už mi psali lidi i na Facebooku a fanpage,“ dodává.

Dvaatřicetiletý squashista tak rozšířil svou sbírku úspěchů a přidal svůj další zápis do historie squashe. „Radost mám samozřejmě ohromnou,“ říká nadšeně český profesionál. Kdo si ale myslí, že mu ocenění vynese i slušnou sumičku na konto, plete se. „Tohle ocenění je bez prémie,“ říká současný 116. hráč světového žebříčku.

Do letošního roku vstupoval jako osmdesátý hráč světa, jenže pak se vinou zranění propadl. V červenci se ale rozjel a vyhrál hned dva turnaje PSA. Nejdřív triumfoval v Chateau-Arnoux a později i na Madeira International Open, takže má na kontě už 33 turnajových titulů PSA.

„Už po vítězství ve Francii jsem se zapsal do historie, protože jsem jako první squashista vyhrál aspoň jeden PSA titul dvanáct let po sobě,“ pochlubila se česká squashová jednička. Drží i další rekord, když odehrál nejvíc PSA turnajů za kalendářní rok, zvládl hrát na 25 akcích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud