18. května 2018 • 13:57

Strahov bude usilovat o osmnáctý titul ve squashové extralize

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná už po víkendu bude mít pražský squashový klub SC Strahov stejný počet titulů jako Jan Koukal, někdejší dlouholetá domácí jednička. Od soboty do neděle v SB Centru na Chodově svedou extraligové týmy bitvu o korunu domácího šampiona v soutěži týmů. Velkým favoritem bude právě Strahov, který usiluje o svůj osmnáctý titul. Největšími soupeři mu budou celky CORKERS Ostrava a Viktoria Brno Sportprofit. Mistrovský titul mezi ženskými celky obhajují hráčky SC OTEC.



Elitní domácí squashisté budou k vidění v Praze a půjde o velkolepé zápasy. Vždyť na soupisce Strahova se dají čekat kvalitní zahraniční hráči. Ty vyzve aktuální česká jednička Daniel Mekbib z Viktorie Brno. „Půjde o mojí poslední akci v této sezoně na českých kurtech. Takže bych to chtěl zakončit vítězstvím,“ vyhlásil Mekbib, který v letošní sezoně poprvé triumfoval jak na zahraničním turnaji PSA, tak na republikovém mistrovství. V něm porazil Martina Švece. Kolega z brněnského týmu však o víkendu do Prahy nezavítá.

To CORKERS Ostrava spoléhá na talentovaného Viktora Byrtuse, který se v letošním roce probojoval do finále evropského šampionátu do 19 let v Polsku. Takový výsledek nikdo před ním z českých hráčů nedokázal uhrát. Dále je na soupisce Jakub Solnický. Dříč a bojovník, který se dostal do finále republikového šampionátu v loňském roce. Atraktivní semifinále bude k vidění v sobotu od 17:00 na Chodově. „Myslím, že to budě hodně vyrovnaný duel. Vůbec není jasné, kdo se dostane do finále,“ tvrdil Tomáš Fořter, generální sekretář České asociace squashe.

Také v ženské kategorii není jasno, kdo je v úloze jasného favorita. V loňském roce svůj druhý titul získaly hráčky SC OTEC, které překvapivě porazily FOTOROBOT 2:0. „Myslím, že půjde o jeden z nejzajímavějších ročníků v historii ženské extraligy,“ řekl Fořter. Finálová utkání jsou na programu v neděli, ženy začnou od 11:00 a muži od 13:00.

Témata:  liga, družstva, squash
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud