9. listopadu 2018 • 11:21

Squash žádá fanoušky: Pomozte nás dostat na olympiádu

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží se dostat dlouhodobě do olympijské rodiny, toto privilegium jim však stále uniká. Nyní ale má doba čekání skončit. Výjimečnou mobilizaci, která je má dostat až na OH 2024 v Paříži vyhlásila Světová squashová federace, která spustila mimořádnou kampaň a k finanční pomoci mají přispět i zástupci z Česka. Ti proto vyzvali speciálním projektem o pomoc i fanoušky.



Snažili se na olympiádu dostat už pro rok 2020. To však neuspěli v konkurenci baseballu, karate, či sportovního lezení. Pro Paříž 2024 už ale squash o svoji šanci přijít nechce.

„Účastnit se olympijských her je snem nejlepších světových hráčů. Zároveň věříme, že by současná mladá generace českých squashistů mohla místo vybojovat. Vždyť jsme v letošním roce získali bronzovou medaili na světovém šampionátu juniorských týmů,“ uvedl Tomáš Cvikl, předseda České asociace squashe.

I proto se Česká asociace připojila ke snaze Světové federace a připravila na Startovači kampaň – Squash na olympiádu. Podobnou aktivitu podpořil v minulosti například Roger Federer.

„Pokaždé nám účast jen o kousek unikla. To už nechceme rozhodně opakovat, a tak mobilizujeme veškeré síly. Vyzvali jsme veřejnost a všechny fanoušky squashe v České republice, aby nám s tím pomohli,“ prohlásil Cvikl.

Klíčová pro úspěch bude kampaň, která má přesvědčit důležité funkcionáře a odborníky. Tu vede Světová squashová federace, která zároveň oslovila všechny členské národní federace se žádostí o mimořádný příspěvek. V případě České asociace squashe (ČASQ) se jedná o 140 tisíc korun. „Porazit ostatní konkurenty nebude jednoduché. Proto jsme se rozhodli vyzvat veřejnost a nadšence squashe, aby se společně s námi vydali do boje o olympiádu,“ vysvětloval Tomáš Cvikl. „Zároveň upřímně říkáme, že nemáme dostatek prostředků, abychom jen tak uvolnili tuto částku. Museli bychom omezit program podpory našich nadějných juniorů nebo reprezentace.“

Tudíž začali projekt na Startovači, kde se dají získat speciální věci. Získat například jde unikátní bílý míček, podepsaný dres od předních českých hráčů nebo čestná místa na prestižním domácím šampionátu, který se uskuteční tradičně v březnu ve skleněném kurtu v pražském nákupním centru. Za částku ve výši 5000 korun si lze pořídit exkluzivní trénink s nejlepšími českými hráči – například s Danielem Mekbibem nebo s Martinem Švecem.

Kampaň odstartovala ve čtvrtek a potrvá ještě 41 dní. Přispět lze minimální částkou 200 korun. Za to přispěvatel obdrží poděkování a uvedení jména mezi dárci na webu asociace squashe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud