1. února 2022 • 20:10

Šéf badmintonu Koukal rezignuje: Každodenní negace bere energii

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani dva roky nevydržel Petr Koukal v pozici předsedy Českého badmintonového svazu. Bývalý reprezentant a olympionik bude na funkci rezignovat. Devítinásobný domácí šampion o záměru odstoupit informoval členy během prosince. 



Petr Koukal končí na postu předsedy badmintonového svazu už po roce a půl. Nové vedení se bude volit na valné hromadě 12. února, na které stávající vedení ukončí činnost. „Udělali jsme kus práce, naplnili všech deset bodů vize, se kterou jsem spolu se svým týmem kandidoval. Neustále se ale potýkáme s tím, že velká část funkcionářů, trenérů a hráčů, se kterými spolupracujeme, není ochotná změnit své návyky. Každodenní negace, podezíravost, zpochybňování všeho, co děláte, zpomaluje práci a bere energii. Proto jsem se rozhodl rezignovat,“ vysvětlil Koukal.

Za cíl si dal posunout český badminton na profesionální úroveň, získat cenné mezinárodní medaile, vylepšit systém přípravy a nejrychlejší raketový sport v Česku zviditelnit. „Máme výsledky, jsme vidět. Práci badmintonového svazu začali konečně pozitivně vnímat také další sportovní svazy a střešní organizace,“ konstatoval Koukal.

Za jeho působení vzniklo Národní badmintonové centrum v Plzni, přivedl trenéra Oscara Martíneze. Zároveň byl ale kritizován ze strany předsedy dozorčí rady za špatné hospodaření s finančními prostředky. 

„Když jedete na osmiveslici, potřebujete, aby všichni veslovali stejně. A to se nedělo,“ řekl trojnásobný účastník olympijských her a končí ještě před polovinou svého mandátu.

V minulém roce se čeští hráči dočkali historické bronzové medaile z mistrovství Evropy družstev U17. Reprezentanti přivezli devět medailí z turnajů evropského okruhu. Jakým směrem se teď podle Koukala může badminton ubírat? 

„Je možné, že se může vnitřně rozložit a tím zase upadnout do průměru. Stát se z něho neviditelný a nezajímavý sport s vlastními problémy. Dál budu ale držet palce lidem v českém badmintonu, ať se jim daří podle jejich představ. A pokud nás někdo osloví, rádi pomůžeme těm, kteří chtějí bojovat o ty skutečně velké medaile,“ dodal Koukal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud