9. září 2022 • 18:06

Skeetař Tomeček se stal mistrem Evropy, už podruhé. Zvládl dramatický rozstřel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelec Jakub Tomeček získal podruhé v kariéře titul mistra Evropy ve skeetu. Na šampionátu v Larnace porazil ve finále v dramatickém rozstřelu Itala Luigiho Loddeho 20:19 a navázal na triumf z roku 2019. Do sbírky české výpravy brokových střelců na Kypru přidal už třetí zlato a celkově pátou medaili. Navíc Česku zajistil účastnické místo na olympijských hrách v Paříži v roce 2024.



V soutěži skeetařek čtyřčlenné finále těsně uniklo Barboře Šumové, která obsadila páté místo. Z vítězství se radovala Britka Amber Hillová. Mezi muži byl Tomáš Nýdrle desátý.

Individuálním triumfem Tomeček v Larnace napodobil Jiřího Liptáka. Olympijský šampion z Tokia v minulém týdnu ovládl soutěž ve střelbě na trap. Titul vybojovaly i české juniorky v trapu. Stříbro přidali Ondřej Šťastný a Zina Hrdličková v soutěži smíšených dvojic a družstvo juniorů.

Jednatřicetiletý Tomeček má z evropských šampionátů vedle zlata z Lonata, kde rovněž zvítězil až po rozstřelu, i bronz z roku 2011 a juniorské stříbro z roku 2009. Na olympijských hrách v Tokiu vloni obsadil sedmé místo. Z MS je jeho maximem pátá příčka z roku 2018.

Z dvoudenní kvalifikace dnes Tomeček postoupil jako šestý a spolu s Loddem pak postoupil ze semifinálové skupiny. Ve finále ztrácel na italského soupeře dvě rány, Lodde ale v závěru rovněž dvakrát zaváhal rozhodnout musel rozstřel. I v něm začal Ital lépe, Tomeček ale znovu vyrovnal a souboj nakonec zlomil ve svůj prospěch.

Výsledky mistrovství Evropy ve střelbě z brokových zbraní:

Muži:

Skeet: 1. Tomeček (ČR) 38/v rozstřelu 20, 2. Lodde (It.) 38/19, 3. Llewellin (Brit.), ...10. Nýdrle, 28. Korčák, 29. Prokop, 59. Slavíček (všichni ČR).

Ženy:

Skeet: 1. Hillová (Brit.) 38, 2. Messerschmidtová (Něm.) 37, 3. Barteková (SR), ...5. Šumová, 22. Šindelářová, 30. Skalická (všechny ČR).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud