29. prosince 2008 • 10:32

Detroit: tolik proher NFL ještě nezažila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráči Detroitu Lions vytvořili v zámořské lize amerického fotbalu NFL rekord, o jaký rozhodně nestáli. Jako první v historii prohráli všech šestnáct zápasů v sezoně.



Své tristní vystoupení v soutěži završili nedělní porážkou 21:31 s Green Bay Packers.

Bez jediného úspěchu prošla sezonou naposledy před 32 lety Tampa Bay, ale tehdy se základní část NFL ještě hrála pouze na 14 utkání.

Detroit měl šanci se nelichotivému zápisu do historie vyhnout. Po třech čtvrtinách hrál s Green Bay nerozhodně 14:14, ale poslední část vyzněla jednoznačně pro soupeře.

"Něco takového nechce zažít žádný sportovec. Není to žádná legrace si tím projít. Ale lidem se stávají horší věci," komentoval zoufalou bilanci Detroitu kouč Rod Marinelli, jenž byl o pár hodin později odvolán. Lions prohráli pod jeho vedením posledních 17 ligových zápasů. Marinelli měl po třech sezonách u týmu bilanci 10 vítězství a 38 porážek.

Nejlepším týmem základní části NFL se stali Tennessee Titans, kteří prohráli jen tři zápasy. Úspěšně si vedli také úřadující šampioni New York Giants, kteří si připsali o jednu porážku více.

O víkendu se rozběhnou vyřazovací boje, do nichž zasáhne dvanáct celků. Nejlepší dvojice se utká v tradičním Super Bowlu 1. února v Tampě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud