30. dubna 2009 • 16:23

Chystá se v Jokohamě české osmifinále?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa stolních tenistek v japonské Jokohamě může zažít české osmifinále. Pokud Renáta Štrbíková a Iveta Vacenovská vyhrají v pátek své zápasy třetího kola, pak by je pavouk dvouhry žen svedl v boji o čtvrtfinále v sobotu proti sobě.



"Obě jsme se té možnosti zasmály, ale bylo by to super. Šance je a bylo by to hodně dobré, i když možná trošku komické," řekla ČTK Štrbíková, která se vyřazením deváté hráčky světa Wang Jüe Ku ze Singapuru postarala o jedno z největších překvapení šampionátu.

"Hráčku světové desítky jsem asi nikdy neporazila, nevzpomínám si," pátrala v paměti. A jak to tedy nyní dokázala? "Sama nevím."Devětadvacetiletá Štrbíková, 95. hráčka světa, přitom s favoritkou Wang Jüe Ku prohrávala už 1:3 na sety.

"Moc jsem už nedoufala, ale zdravě jsem se naštvala, nenechala se zastrašit a v posledních setech se hrál normální pingpong," řekla.Dlouho nemohla najít zbraň na krátkou asijskou hru bez velkých výměn.

"Bylo to taková popotahovaná, krátké spiny, ale pak jsem si asi zvykla a začalo se hrát," dodala.Následující tři sety získala a radovala se z nečekaného postupu. "Letenky zatím měnit nebudeme," smála se.

Česká výprava by se měla domů vracet v pondělí, kdy jsou na MS na pořadu semifinále.Večer si v hotelu došla na masáž, na oslavu si dala malé pivo a přemýšlela o další soupeřce - běloruské obranářce Viktorii Pavlovičové.

"Strašně dlouho jsme spolu nehrály. Dříve většinou vyhrála ona, ale myslím, že šanci mám. Musím se obrnit trpělivostí, to je hlavní. Každý balon bude dlouhý a těžký," řekla Štrbíková.

Její možná soupeřka ve čtvrtém kole Vacenovská zatím neztratila v turnaji ani set. Nejdříve zdolala Fabiolu Ramosovou z Venezuely a pak Rusku Anastasii Voronovovou. "S tou se hodně známe a snad nikdy jsem s ní neprohrála.

Její hra mi sedí a byla jsem dobře připravená," řekla letošní vítězka Ligy mistrů s Lincem.Nyní narazí na Slovenku Evu Odorovou. "Moc dobrou bilanci s Evou nemám, ale určitě je mnohem přijatelnější soupeřkou než nějaká Asiatka. Budu bojovat."

Neúspěšný česko-slovenský souboj už má za sebou Petr Korbel. První český hráč prohrál 1:4 s Thomasem Keinathem, německým rodákem, který od května 2007 reprezentuje Slovensko.

"Jeho styl mi moc nesedí. Nehrál jsem úplně špatně, ale on na hranici svých možností," řekl český hráč, který má s Keinathem nepříznivou bilanci 2:4 a letos s 69. hráčem světa prohrál v Brémách na sérii Pro Tour.

Po utkání byl Korbel roztrpčený, protože si myslí, že Keinath použil neregulérní pálku. Hráči by měli podle nových pravidel lepit potah lepidlem na bázi vody.

"Nechci snižovat jeho výkon, ale on lepí zakázaným způsobem. Má dvě rakety, a pokud není stůl testovaný, a náš stůl nebyl vylosovaný, tak hraje tou neregulérní. Navíc má zakrývaný servis. Tohle mě vytáčí a nedělá mi to radost," řekl Korbel.

Aby toho nebylo málo, tak Korbel od třetího setu hrál bez podpory trenéra. Tomáš Demek dostal po druhé žluté kartě automaticky červenou a byl vyloučen. "Zatleskal, možná řekl dobře, ale nic jiného nekřičel," divil se Korbel.

Šel za rozhodčí, aby se zeptal, proč jeho kouče vyloučila. "Jenomže ona neuměla anglicky ani půl slova. Ničeho se nedovoláš, jen mi opakovala play (hraj) a dala mi žlutou. Její kolega anglicky uměl, ale neodpovídal a koukal jinam.

"Šanci na zvrat měl Korbel v pátém setu. Odvrátil dva mečboly, ale pak sám přišel o dva setboly. "Dal mi dvakrát prase, trochu smůla. Mohlo to být zlomové, ale nemuselo, těžko říci," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud