20. dubna 2016 • 08:47

Koně Dostihového klubu iSport.cz se chystají na start sezony

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se ostrý start projektu Dostihového klubu iSport.cz, který nabízí široké veřejnosti možnost prožít pocity majitelů dostihových koní. Šestiletý hnědák Theophilos, kterého klubu pro letošní sezonu pronajímá trenér Josef Váňa, se v prvním startu roku představí 7. května v Pardubicích.



V sobotu 7. května se v dostihu poprvé objeví zelenobílé barvy Dostihového klubu iSport.cz. Trenér Josef Váňa v ten den poprvé pošle na pardubickou překážkovou dráhu šestiletého Theophila. Ten tak udělá další krok ve své překážkové kariéře, která výhledově může směřovat až k Velké pardubické.

„S Theophilosem je celkem jasné, že zřejmě půjde do prvních Pardubic. Jestli s ním chceme běhat v Pardubicích, musí začít v Pardubicích od prvních dostihů. Nějaké ty čtverky by určitě mohl napoprvé zvládnout,“ uvažuje Váňa.

7. května se tak poprvé představí kůň v barvách unikátního projektu, který se za několik měsíců činnosti stal historicky nejpočetnějším dostihovým syndikátem v Česku. Klub stále přibírá nové členy. Roční poplatek stojí 1000 korun, přihlásit se můžete zde http://www.eshop-rychle.cz/dostihovy_syndikat

Theophilos už si překážkové dostihy dvakrát zkusil v minulé sezoně a dařilo se mu. V Mostě doběhl druhý a začátkem listopadu v Kolesách ve steeplechase suverénně zvítězil.

Koně Dostihového klubu iSport.cz se chystají na start sezony
Video se připravuje ...

„Já bych si představoval, aby se Theophilos zabydlel v Pardubicích. Když mu to nebude sedět, tak není žádný problém odjet s ním do zahraničí, anebo na rychlejší dráhy jako je Most, Karlovy Vary nebo Lysá nad Labem,“ říká Váňa, ale dodává: „To bych nerad, protože ve vítězném startu ukázal, že skákání mu problém dělat nebude. Rovinovou třídu má, takže by to nemusel být špatný kůň ani do Pardubic.“

V přípravě na novou sezonu pokračuje také sedmiletý Power Zar, navzdory drobnému zranění.

„Trošku nám kulhal na pravou nohu, snad nebude žádný problém,“ věří Váňa.

Power Zar, který může o start ve Velké pardubické usilovat už letos, by se měl poprvé představit v Pardubicích v sobotu 21. května.

„Pardubice už zná. Nechali bychom ho běhat při druhých Pardubicích, buď kvalifikaci, nebo menší dostih a následně kvalifikaci,“ vysvětluje Váňa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud