1. května 2018 • 11:43

Chlupatý start do sezony! Stříhat Theophila? Nevím jak, směje se Váňa

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veřejnosti otevřený Dostihový klub iSport.cz otevírá třetí sezonu. Největší syndikát v zemi, který sdružuje kolem stovky členů, si pronajímá osmiletého hnědáka Theophila od trenéra Josefa Váni. Dnes v Lysé nad Labem čeká koně start v tradiční Prvomájové steeplechase (16.15), žokej Jan Kratochvíl bude v jeho sedle usilovat o rekordní páté vítězství v řadě.



Unikátní projekt dostihového klubu láká každým rokem víc zájemců. Dnes se sejdou v Lysé nad Labem, aby podpořili Theophila v jeho prvním dostihu sezony. Trenér Váňa po dlouhé zimě se stanovením termínu premiéry lehce váhal, ale nakonec se rozhodl koně nasadit.

„Je ještě chlupatý, ale přihlásili jsme ho,“ hlásil. „Myslím, že bude pěkně, a že z něho ještě nějaký chlup spadne. Protože si nedovedu představit si ho stříhat. Kromě toho, že je chlupatý, zdravotní problém nemá. Nepočítejte hlavu, s tou nic nenaděláme. Ale zatím se chová slušně, i na dráze.“

Theophilos je kůň dobrodružné povahy. Před dvěma lety při svém prvním dostihu v zelenobílých klubových barvách shodil jezdce už v paddocku, potom i v dostihu na třetí překážce a pak dokonce přeskočil živý plot a skončil na tribuně mezi diváky.

Trenér Váňa se ho ale snaží pomalu zklidnit. A doufá, že se to projeví i v Lysé nad Labem. Theophilos bude v Prvomájové steeplechase cross country na 4200 metrů obhajovat loňské vítězství.

Euforie Dostihového klubu iSport.cz: Podívejte se, jak si Theophilos doběhl pro triumf
Video se připravuje ...

Na přihláškách je pět konkurentů. Mezi nimi je šestiletá klisna Poinsettia, která reprezentuje Syndikát hvězda-Olehla, další dostihový syndikát, jež založil trenér Čestmír Olehla. Na startu budou také Theophilův tréninkový kolega Rabbitt Hawk Wing nebo zkušený Pareto trenéra Pavla Polese, který sídlí v Olešnici v Orlických horách.

„Konkurence je taková normální. Pareto bude dobrý a uvidíme, jak to má nachystané doktor Olehla. Myslím, že tihle koně z hor budou taky ještě chlupatí,“ přemítá Váňa.

Žokej Jan Kratochvíl, loňský šampion Velké pardubické, vyhrál Prvomájovou steeplechase už čtyřikrát za sebou, postupně dvakrát s Rabbitt Wellem, jednou s Ange Guardianem a vloni s Theophilem.

„Honza potřebuje vyhrát, aby vylepšil rekord,“ směje se Váňa.

Členové klubu před dostihem pozdraví Theophila v paddocku a v případě vítězství oslaví triumf, podobně jako vloni, při ceremoniálu přímo na dráze.

„Je to pěkné, když z toho má tolik radost… Samozřejmě, že je to motivace pro další členy,“ těší se Váňa.

Klub je stále otevřený pro nové zájemce. Cena ročního členství začíná na 1 500 korunách, přihlásit se lze na stránkách www.dkfans.cz.

U sázkové kanceláře Tipsport je Theophilos favoritem s kurzem 2:1.

KURZY PRVOMÁJOVÉ STEEPLECHASE

2:1 Theophilos

5:1 Pareto

6:1 Medic

7:1 Larizano

8:1 Poinsettia

12:1 Rabbit Hawk Wing

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud