Ivo Pospíšil
30. října 2012 • 19:43

Florbalisté finišují v přípravě na MS. Nominace Rytycha je v ohrožení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety byl jedním ze strůjců bronzu na MS v Helsinkách. Teď je nominace florbalového brankáře Davida Rytycha na světový šampionát ve Švýcarsku v ohrožení. Důvod? Dlouhodobé zdravotní komplikace s kolenem. Zda na šampionát nakonec pojede se rozhodne nejspíš v následujícím turnaji Euro Floorball Tour ve švédském Växjö.



O jeho nominaci by za normálních okolností nebylo pochyb. Jenže měsíc před startem MS, kde čeští florbalisté budou obhajovat bronzové medaile, je vše jinak. Možná totiž budou usilovat o místo na stupních vítězů bez své reprezentační brankařské opory – Davida Rytycha.

„Ty zdravotní peripetie s kolenem, které měl během léta, nám celkem zamotaly hlavu,“ přiznal na úterní tiskové konferenci asistent hlavního trenéra Filip Vítek.

A zdánlivě obyčejný turnaj Euro Floorball Tour ve švédském Växjö, po němž bude uzavírána finální nominace na MS, tak získává novou důležitost.

„Očekáváme, že se teď ve Švédsku předvede v plné formě. Pokud by to tak nebylo, tak by nám to způsobilo problémy,“ uznal Vítek.

Jediným jistým brankářem tak pro blížící se šampionát ve Švýcarsku zůstává zkušený Tomáš Kafka z Tatranu Střešovice. Ten byl Rytychovým kolegou i před dvěma lety v „bronzových Helsinkách.“

Kdo by ho však nahradil? V úvahu připadá vítkovický Lukáš Souček, Martin Zich z Tatranu nebo Jan Barák z Chodova. A pravděpodobná je i varianta nominace tří brankářů, a tedy i s Rytychem.

Jen u brankáře švédského Helsingborgu ale zdravotní problémy v reprezentaci nekončí. 

„Otazník je i nad Tomášem Chrápkem, který měl zranění kolena. Je to pro nás klíčový obránce a snad bude zdravý,“ říká Vítek, jenž naopak řeší přetlak hráčů na levém křídle.

„Tam máme zase Ondruška, Zálesného, Šebka, Skalíka či Richtera, ale ne všichni se tam logicky vejdou,“ dodal Vítek.

Mistrovství světa ve florbale mužů se uskuteční od 2. do 9. prosince 2012 a Češi budou své zápasy hrát v Curychu.

David Rytych v dresu české reprezentace
David Rytych v dresu české reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud