26. října 2012 • 10:43

Florbalisté spouští projekt po vzoru NHL. Kamery je nespustí z očí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovský Tatran Omlux Střešovice připravil na polovinu listopadu řádné zpestření extraligového programu - derby s Chodovem sehraje v rámci Severské výzvy v Chomutově. Zápasu bude předcházet krátký seriál o přípravě obou týmů, podobný populárnímu pořadu 24/7, který natáčela televizní stanice HBO před zápasem Winter Classic v NHL.



"Víme, že v Chomutově nás díky silné florbalové komunitě čeká fantastické prostředí. Záměrně jsme vybrali prestižní utkání s Chodovem, abychom našim mimopražským fanouškům nabídli opravdu to nejlepší," říká prezident střešovického Tatranu Martin Vaculík o zápase, které bude přímým přenosem vysílat Česká televize.

Radost s netradiční domácí arénou neskrývá ani kapitán Tatranu Milan Fridrich. "Zápasy mezi Tatranem a Chodovem jsou v posledních letech tím nejlepším, co česká extraliga nabízí. Je skvělé, že se bude hrát právě v Chomutově, celý tým se tam těší a doufá, že se florbalové obecenstvo přikloní na jeho stranu," přeje si Fridrich, který ví, o čem mluví. V Chomutově strávil na jaře víkend v rámci akce Rookie Floorball, kde trénoval mladé florbalisty.

Spokojeni jsou i na Chodově. "Chomutov je pro Severskou výzvu parádní volba. Myslím, že hráče i fanoušky čeká velký zážitek," komentuje nevšední místo konání derby největší hvězda Chodovských Matěj Jendrišák.

Florbalisté obou celků si budou měsíc před zápasem připadat jako filmové hvězdy. Po vzoru zámořské NHL je totiž budou v přípravě na prestižní utkání sledovat na každém kroku kamery.

„Chtěli jsme vytvořit něco výjimečného a s naším marketingovým oddělením jsme vymysleli právě tuto cestu,“ říká Vaculík s tím, že průběh příprav budou moci sledovat fanoušci na speciální facebookové stránce Severská výzva.

Na úvodní díl seriálu Cesta na Sever mapujícího přípravy Tatranu a Chodova se můžete podívat zde.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud