Ivo Pospíšil
11. prosince 2014 • 17:45

Florbalové MS 2018 do Prahy? Česko se o něj zítra utká s Finskem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Florbalisté budou v pátek (s Dánskem, 16.00) bojovat o to, aby v semifinále MS stanuli proti Finům. Jednu velkou bitvu však proti Seveřanům absolvují už zítra na zasedání IFF, která bude rozhodovat, komu přiklepne pořadatelství MS 2018. „Je to politická záležitost. Šance jsou padesát na padesát,“ říká šéf Florbalové Unie Filip Šuman. Rozhodnutí padne v popoledních hodinách.



Naposledy hostili mužský šampionát před šesti lety v Praze a Ostravě. A teď se čeští představitelé v Göteborgu budou snažit, aby mistrovství světa vrátili do Čech i v roce 2018. Již zítra zasedne Výkonný výbor IFF (Mezinárodní florbalové unie), aby rozhodl o pořadatelství akce.

Proti stojí silné Finsko.

„Na rovinu přiznám, že bitva bude možná ještě tvrdší než v pátek na hřišti. Z MS se stává obrovská akce, zájem o pořadatelství roste, rozhodování ve finále je politická záležitost. Musíte mít nejen zajímavou nabídku, ale i dobré kontakty,“ vypráví prezident České florbalové Unie Filip Šuman.

Češi o případném semifinále: Finové mají neskutečný pressing
Video se připravuje ...

S pořádáním velké akce má Česko nedávnou zkušenost, vloni hostilo v Brně a Ostravě MS žen a stanovilo rekord návštěvnosti. Jejich divácké maximum 104 tisíc z roku 2008 je navíc stále v platnosti, byť ho letos zřejmě přebije právě šampionát v Göteborgu.

„Hrajeme s kartou velice úspěšných MS. A zda to bude Praha a Ostrava? V tuhle chvíli nevím, jdeme do s tím, že rozhodovalo by se v Praze, a další by se rozhodlo v případě, že bychom uspěli,“ říká Šuman.

Jenže Finové budou ve volbě těžkým soupeřem.

„I oni mají za sebou úspěšná MS a bojím se, že jejich finanční trumfy budou silnější. Jejich podpora partnerů i výnos z ticketingu je na jiné úrovni než u nás. Šance je 50 na 50, ale odvedli jsme velkou práci, a když to nevyjde, nebudu mluvit o zklamání,“ dodal Šuman.

Devítičlenný výkonný výbor bude o pořadatelství rozhodovat v pátek po poledni. Příští šampionát mužů v roce 2016 se pak uskuteční Lotyšsku. 

Kde bydlí florbalisté na MS: Ubytovna ve stylu brutalismu skrývá pohodu
Video se připravuje ...

Švédsko, nebo Finsko? Není rozdíl. Ale je reálné je porazit, burcují florbalisté
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud