3. listopadu 2015 • 09:42

Florbalista z Brna dal nejrychlejší gól na světě, stačily dvě vteřiny

Autor: jip, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalový útočník Luděk Ondráček vytvořil nový rekord superligy, když při výhře Bulldogs Brno nad Sokolem Královské Vinohrady (12:6) otevřel skóre už po dvou vteřinách hry. Dosavadní nejrychlejší branku domácí nejvyšší soutěže měl na kontě Tomáš Chrápek, který se 6. ledna 2007 v dresu FBC Ostrava na hřišti FbŠ Bohemians při výhře 5:4 trefil v čase 0:04. Zároveň se brněnský hráč postaral o vyrovnání světového rekordu.



Zajímavého povzbuzení se dostalo brněnským florbalovým fanouškům před turnajem Euro Florbal Tour, který se v jejich hale hraje od pátku do neděle. Tamní útočník Luděk Ondráček se v ligovém utkání zaskvěl kouskem, který i ve světovém měřítku hledá konkurenci jen stěží.

„Po buly jsem vystartoval dopředu, balón se ke mně šťastně odrazil a tak jsem vystřelil. Obránci s brankářem byli asi ještě na D1, prostě to tam spadlo,“ řekl Ondráček k trefě, která mu skončila za zády gólmana Petra Weissgärbera a vynesla mu nečekanou popularitu.

VIDEO: Podívejte se na bleskovou trefu

Ve dvou vteřinách potvrdil Ondráček tvrzení, že florbal je nejrychlejší kolektivní hrou na světě. O svůj rekord se nebojí a nevěří, že ho někdo překoná. „Nemyslím, že by šel dát gól za vteřinu. To by někdo musel z buly rovnou vystřelit na prázdnou branku. I ty dvě vteřiny mě úplně zarazily. Musím se na to podívat ze záznamu, jak to přesně bylo, protože si pamatuju jen míček na čepeli a pak jen, jak se raduju. Ani nevím, kam to letělo,“ řekl serveru florbal.cz.

Vyrovnal i nejrychlejší gól florbalové historie. V čase 0:02 skórovala v roce 2009 ve švédské lize Therese Karlssonová z KAIS Mora v utkání s Engelholmem. „Nikdy se mi nic podobné nepovedlo. Na letních turnajích sice občas vyhraju buly sám pro sebe a pak střílím, ale v lize to je výjimka,“ podotkl Ondráček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud