2. listopadu 2015 • 12:17

Vydra protrhl čekání na trefu v Readingu: Takový Lafatův gól

Autor: ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační útočník Matěj Vydra dal v sobotu premiérový gól za Reading ve druhé anglické lize a doufá, že jím odstartoval nějakou delší střeleckou sérii. Trefu do sítě Brightonu třiadvacetiletý fotbalista popsal jako typický počin kapitána Sparty a historicky nejlepšího střelce české ligy Davida Lafaty.



"Pro psychiku útočníka je určitě dobré, když dá konečně gól. Byl to můj šestý zápas za Reading, tak to zas není taková tragédie. Doufám, že z toho bude třeba nějaká gólová série," řekl na webu svého agenta Ondreje Chovance Vydra, jenž v Readingu hostuje z Watfordu.

Odchovanec Jihlavy proti vedoucímu Brightonu zařídil v 78. minutě domácí remízu 1:1. "Byl to takový Lafatův gól. Blackman vystřelil, gólman míč jen vyrazil a já to zblízka dorážel. Ale jsem moc rád za tu trefu. Konečně jsem dal gól za Reading, čekání bylo docela dlouhé," prohlásil Vydra.

Hned v úvodu nového angažmá ho na měsíc vyřadilo zranění kolena, které utrpěl v zářijovém utkání s Bristolem. "Měl jsem natažený vaz. Koleno je už naštěstí v pořádku, nijak mě nelimituje. Poslední dva zápasy už jsem odehrál v základu," přiblížil bývalý hráč Ostravy nebo Udine.

VIDEO | Vydrův první gól v dresu Readingu

Ambiciózní Reading je po 14 kolech druhé nejvyšší soutěže sedmý v tabulce. Má na kontě šest vítězství, ale po páté remíze v sezoně čeká na plný bodový zisk už tři zápasy. "Poslední zápas už byl z naší strany dobrý, remíza s prvním určitě není špatná. Bodově ale teď máme co napravovat a doufám, že nás výkon ze soboty nakopne a nastartujeme nějakou vítěznou sérii," přál si Vydra.

Ve druhé lize podle něj stejně přijdou klíčové duely až v prosinci a v lednu. "Tam se láme chleba. V Championship v téhle sezoně zatím nikdo vyloženě nedominuje, každý si projde slabším obdobím. Třeba Brighton měl vynikající start, teď dvakrát po sobě remizoval. Ale my musíme koukat hlavně na sebe. Chceme postoupit do Premier League, netajíme se tím a musíme ty ambice naplnit," dodal český útočník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud