22. června 2018 • 20:21

Jendrišák a Krupnová se stali opět nejlepšími florbalisty sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Matěj Jendrišák z Linköpingu a útočnice Eliška Krupnová z Pixba Wallenstam znovu ovládli anketu Florbalista sezony. Devětadvacetiletý Jendrišák kraluje hodnocení nejlepších českých hráčů popáté za sebou a celkově triumfoval posedmé. Krupnová, která v sobotu oslaví 25. narozeniny, vyhrála potřetí a vyrovnala rekord Ilony Novotné. Oceněni byli stejně jako loni na slavnostním vyhlášení v Praze při večerní plavbě parníku Bohemia Rhapsody po Vltavě.



Jendrišák v kategorii Florbalista sezony zvítězil suverénně se 715 body a měl náskok 413 bodů před dalším útočníkem Jiřím Curneym z mistrovské Mladé Boleslavi, který skončil stejně jako loni druhý. Na třetí místo se zařadil forvard Lukáš Hájek z Vítkovic s 234 body.

Jendrišák byl desátým nejproduktivnějším hráčem švédské nejvyšší soutěže v základní části s 52 body za 26 branek a stejný počet asistencí z 31 utkání. V play off přidal v 10 duelech šest gólů a šest přihrávek. Za posledních osm ročníků jej sesadil z trůnu jen v roce 2013 Milan Tomašík.

Se sedmi prvenstvími i s pěti za sebou je Jendrišák rekordmanem ankety. V prvních třech ročnících vyhrál Radim Cepek, dvakrát triumfovali Martin Ostřanský a Milan Fridrich, jednou Pavel Kožušník, Daniel Folta a Tomašík.

Krupnová dostala 559 bodů a o 109 bodů předčila Denisu Ratajovou z SB-Pro. Od nové sezony budou hrát obě za Pixbo, kam Ratajová zamířila z týmu finského mistra. Třetí místo obsadila Martina Řepková z Chodova s 290 body.

Krupnová dokázala navázat na Novotnou, která rovněž vyhrála třikrát v řadě v sezonách 2006/07 až 2008/09. Dvakrát vyhrály anketu Magdalena Kotíková (v roce 2005 pod rodným jménem Šindelová), Radka Nečásková a Denisa Billá, jednou Kamila Bočanová, Eliška Vrátná (pod rodným jménem Křížová), Jana Christianová, Anet Jarolímová a Hana Sládečková.

Nejužitečnějším hráčem mužské superligy byl v hlasování hráčů vybrán Hájek, který ukončil tříleté kralování Curneyho. V ženské extralize získala ocenění stejně jako loni Slovenka Denisa Ferenčíková z Vítkovic.

Nejlepším brankářem se stal Lukáš Souček z Vítkovic, který předčil loňského vítěze Lukáše Bauera z Mladé Boleslavi. Brankářkou sezony je stejně jako loni Jana Christianová z Jižního Města, která triumfovala už pošesté.

Nejlepším juniorem se stal suverénně útočník Filip Langer, který začal sezonu ve Střešovicích a dohrál ji ve Švédsku v Pixbu. Ocenění pro nejlepší juniorku patří stejně jako před rokem obránkyni Nele Jirákové z Chodova. Nejlepším trenérem mužů byl zvolen Pavel Brus z Vítkovic a v ženské kategorii patří prvenství Michaele Marešové z Chodova. Nejlepší dvojicí rozhodčích byli vyhlášeni podesáté za sebou Petr Černý a Jiří Janoušek, kteří vyhráli už celkově popatnácté.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud