11. února 2012 • 23:10

Španělé vládnou i futsalu, počtvrté za sebou jsou mistry Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Španělska se počtvrté za sebou a celkově pošesté v historii stali mistry Evropy. Ve finále šampionátu v Záhřebu na poslední chvíli sebral titul Rusku, které ještě 34 vteřin před koncem vedlo 1:0. Španělé však stihli srovnat a následně rozhodli v prodloužení o výhře 3:1.



Španělé byli ve finále mistrovství Evropy posedmé a jen jednou odešli poraženi: a to v roce 1999 právě s Ruskem. A i dnes měli namále.

Ve vyrovnaném utkání poslal Rusy do vedení sedm minut před koncem brazilský rodák Pula. Závěrečný tlak Španělů při hře bez brankáře však Rusové neustáli a výsledkem bylo srovnání Lozana, jehož střelu z dálky tečoval mimo dosah brankáře jeden z obránců.

V prodloužení měli Španělé navrch a jejich tlak přinesl rozhodující gól, o který se postaral znovu Lozano a znovu tečovanou střelou z dálky. Rusové poté měli několik šancí a Španěly zachránila tyč, ale v poslední sekundě potvrdil výhru španělský brankář Amado střelou přes celé hřiště do prázdné branky.
Španělé tak na evropském šampionátu nenašli přemožitele už 17 utkání za sebou.

Třetí místo dnes vybojovala Itálie, která porazila domácí Chorvatsko rovněž 3:1. Česká reprezentace po dvou porážkách v základní skupině obsadila konečné deváté místo.

Finále:

Španělsko - Rusko 3:1 po prodl. (0:0, 1:1)
Branky: 40. a 48. Lozano, 50. Amado - 34. Pula.

O 3. místo:

Chorvatsko - Itálie 1:3 (0:1)
Branky: 31. Grcič - 1. Assis, 26. Honorio, 39. Mammarella.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud