7. září 2020 • 14:30

Chrudim těsně udolala Dynamo. Plzeň, Sparta a Slavia nezaváhaly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsal je zpátky. O víkendu se naplno rozeběhla 1. FUTSAL liga i se dvěma nováčky. Rapid Ústí nad Labem prohrál doma se Spartou, Žabinští Vlci Brno hodně dlouho trápili favorita z Teplic.



Brněnský Dominik Havlín totiž Severočechům vstřelil čtyři branky, ale Vlci nakonec podlehli Teplicím 5:7. „Vstup do utkání byl jako sen, jelikož jsme po 82 vteřinách vedli dva-nula. Soupeř však dokázal svoji velkou kvalitu a skóre do poločasu otočil. O všem rozhodl náš tříminutový výpadek v polovině druhé půle, kdy jsme třikrát inkasovali. Co mě hodně mrzí je omezená kapacita naší malé haly, jelikož by do hlediště přišel dvojnásobný počet fanoušků,“ řekl prezident brněnského celku Michal Letzel.

Čtyři góly v jednom utkání vstřelil také českolipský Ondřej Havrda. Jeho tým porazil Helas Brno 5:3. Dařilo se také pražské Slavii, která zvítězila 9:3. „Začátek byl ošemetný, trochu se na nás projevil start soutěže, některé herní situace nemáme ještě zažité. Po přestávce nám tam začaly padat branky, ale stále tam byly situace, které by se nám neměly stávat,“ upozornil kapitán sešívaných Jan Homola a navázal: „Také bychom se měli vyvarovat tak velkého množství faulů. Na pěti faulech se pak nedá už důrazně napadat a sráží to výkon celého týmu.“

Sparta zvítězila na palubovce nováčka z Ústí nad Labem
Sparta zvítězila na palubovce nováčka z Ústí nad Labem

V Plzni se poprvé v soutěžním utkání představil Michal Seidler. Domácím udělal radost i návrat kapitána Lukáše Rešetára po dlouhém zranění kolene. Západočeši porazili doma Liberec s přehledem 5:0. „První zápas je vždycky velmi důležitý, od toho se to vše odvíjí!“ měl jasno Seidler, „Řekli jsme si, že musíme hrát na sto procent a nesmíme Liberec podcenit. Myslím si, že se nám to podařilo. Měli jsme celý zápas pod kontrolou. Nebýt brankáře Vogta, tak by to mohlo skončit daleko víc. Liberci přeji hodně štěstí v dalších zápasech. Mají kvalitní mužstvo, které chce hrát futsal.“

Zajímavý výsledek nabídl zápas v Chrudimi. Domácí porazili České Budějovice, ale „jen“ 2:1. „Premiéry jsou obvykle složité. My jsme začali zápas dobře, s velkou chutí, vytvořili jsme si řadu šancí, ale dost jich neproměnili,“ konstatoval trenér domácích Felipe Conde.

Kolo zakončila sobotní výhra Sparty 6:1 na palubovce Ústí nad Labem. „Premiérový zápas proti zvučnému jménu rozhodl první poločas, kdy o své produktivitě z mnoha šancí proměnila Sparta čtyři,“ tvrdil trenér Ústí Martin Dlouhý. „Ve druhé půli jsme se soustředili na obranu a chtěli jsme se prosadit střelecky, což se podařilo. Máme hodně na čem pracovat, soupeři gratuluji k výhře.“

Výsledky 1. kola 1. FUTSAL ligy

SK Interobal Plzeň - FTZS Liberec 5:0 (2:0)
Branky: 3. Holý (Vnuk), 16. Seidler (Holý), 26. Buchta (Seidler), 27. Seidler (Vnuk), 34. Buchta (Seidler).

SK Slavia Praha - SK Olympik Mělník 9:3 (3:2)
Branky: 3. Homola (Brychta), 10. Záruba (Brychta), 12. Záruba (Křemen), 26. Záruba (Homola), 29. Jošt (Leovski), 29. Souza, 33. Jošt (Souza), 34. Souza (Sláma), 37. Hruška (Plíšek) – 2. Šup (Kalabis), 13. Gabčo (pen.), 39. Kalabis (pen.).

FK Chrudim - SK Dynamo PCO České Budějovice 2:1 (2:0)
Branky: 6. Doša (Felipe), 11. Éverton (Felipe) – 34. Koudelka (vla.).

Žabinští Vlci Brno - Svarog FC Teplice 5:7 (3:4)
Branky: 2. Havlín, 2. Hansl (Pšurný), 13. Havlín (Chroust), 34. Havlín (Hanuš), 40. Havlín (pen.) – 6. Jezin (Paulinho), 9. Jezin (Deco), 15. Baran, 17. Cesar (10 m kop), 31. Adriano, 32. Baran (Cesar), 33. Tato (Deco).

FC Démoni Česká Lípa - Helas Brno 5:3 (2:2)
Branky: 1. Abrham (Caizl), 2. Havrda (Rott), 31. Havrda, 32. Havrda (10 m kop), 38. Havrda – 12. Šarközy, 12. Šarközy, 27. Šarközy (pen.).

FC Rapid Ústí n. L. - AC Sparta Praha 1:6 (0:4)
Branky: 24. Macháček (Výborný) – 5. Vokoun (Hrdina), 7. Vokoun (Vahala), 13. Angellott (Hrdina), 17. Tušar (Angellott), 23. Vokoun (Hrdina), 32. Brahimi (Křivánek)

Tabulky 1. FUTSAL ligy po 1. kole Tabulky 1. FUTSAL ligy po 1. koleFoto www.futsalliga.cz

Další program 1. FUTSAL ligy
Pátek: 19:30 Liberec – Mělník, Helas Brno – Ústí n. L., 20:00 Plzeň – Česká Lípa. Sobota: 18:30 Chrudim – Sparta Praha (živě ČT Sport). Neděle: 19:00 České Budějovice – Slavia Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud