6. listopadu 2020 • 10:10

Klíčové bitvy pro české futsalisty. V cestě na MS stojí Chorvatsko

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace bojovala v únoru v Brně o přímý postup na Mistrovství světa 2020. Z druhého místa si zajistila účast v baráži, ale od té doby se mnoho změnilo. Světový šampionát byl o rok odložen a na baráž tak dochází až nyní, v době druhé vlny pandemie.



O postup na největší futsalovou událost, která se má odehrát v Litvě, se svěřenci trenéra Tomáše Neumanna porvou se silným Chorvatskem. Po měsíci bez možnosti trénovat v hale. „Optimální fazóna vypadá jinak, ale musíme se s nepříjemnou situací vypřádat,“ ujistil brankář Ondřej Vahala.

Český tým zvládl před čtvrtečním odjezdem do Zadaru tři tréninky. Po testu na COVID-19 dokonce musel tři hráče ze základní čtrnáctky nahradit. „S trenérem Chorvatska jsme se snažili zápas přeložit. UEFA nás nevyslyšela a chtěla souboj za každou cenu odehrát. Myslím si, že tak důležité utkání o postup na mistrovství světa, kterému dáváte čtyři roky a posouváte se krok po kroku, by se nemělo hrát za současné situace,“ tvrdil český kouč Tomáš Neumann.

Na poslední chvíli vypadl ještě Antonín Hrdina. „Měl rýmu a zvýšenou teplotu, ale středeční test na COVID-19 měl negativní. Naměřili jsme mu sedmatřicet. Čekali jsme, jak bude vypadat ráno. Byl celý oteklý a měl horečku. Pro jistotu jsme ho nechali doma. Nechtěli jsme riskovat,“ vysvětlil Neumann.

Ve čtvrtek večer už Češi absolvovali první trénink v Zadaru, kde barážové dvojutkání v sobotu večer rozehrají. V hale pro šest a půl tisíce lidí ale bude prázdno. „Je skvělé, že můžeme naše zápasy divákům nabídnout alespoň na České televizi,“ dodal Neumann.

Sobotní zápas začíná v 19 hodin. Odveta se hraje v Brně na Vodové v úterý, po ní bude jasné, kdo z této dvojice si MS zahraje. Zápas začíná v 18:10.

PROGRAM ČESKÉ REPREZENTACE
SO 19:00 | Chorvatsko – Česká republika (Zadar, živě web ČT Sport + HbbTV)
ÚT 18:10 | Česká republika – Chorvatsko (Brno, živě ČT Sport)

NOMINACE ČESKÉ REPREZENTACE
Brankáři: Ondřej Vahala (Sparta), Lukáš Němec (Plzeň). Hráči: Jiří Baran (Teplice), Holý (Plzeň), Homola (Slavia), Koudelka (Chrudim), Křivánek (Sparta), Rešetár (Plzeň), Seidler (Plzeň), Slováček (Chrudim), Vnuk (Plzeň), Vokoun (Sparta), Záruba (Slavia). Trenéři: Tomáš Neumann, Vlastimil Bartošek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud