23. března 2021 • 10:20

Teplice přišly o domov, bude se tam očkovat. Šéf klubu mluvil o stěhování

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemnou komplikaci řeší v závěru sezony futsalisté Teplic. Pro vrchol ročníku přišli o domácí zázemí. Hala v areálu Stínadel se promění v očkovací centrum. Svarog se tak bude připravovat v Krupce a Lovosicích, kde bude nastupovat i k domácím utkáním. „Je to opravdu problém, ještě takhle před play off,“ konstatoval prezident Teplic Michail Žák s tím, že zároveň chápe rozhodnutí a postoj města. 



Podobný scénář byl ve vzduchu už v lednu, kdy byly podle primátora Hynka Hanzy prostory sportovní haly nabídnuty kraji. Tehdy se v očkovací centrum ještě neproměnila, to fungovalo dosud jen v tamní nemocnici. Nyní už se tak ale stane. „V současné době řešíme technické detaily s provozním koordinátorem očkovacích center,“ řekl před týdnem náměstek primátora Teplic Jiří Štábl pro Deník.

Kapacitně by mělo centrum stíhat naočkovat zhruba 800 lidí denně, nemocnice jich zvládá 150.

Změna účelu haly zároveň znamená problém pro futsalový Svarog. Aktuálně třetí tým nejvyšší soutěže tím přišel o místo, kde trénuje a hraje domácí zápasy. „Je to pro nás opravdu velká komplikace,“ řekl prezident klubu Michail Žák pro klubový web.

„Jsem z toho smutný, i když samozřejmě chápu, že je to pro lidi. Očkovací centrum má v dnešní době větší prioritu než sport. Chápu tedy rozhodnutí a postoj města, ale my tu sezonu musíme dohrát. Stojí nás to velké peníze, rozpočet na celou sezonu, a na jejím vrcholu se nám nevyhnula ještě tato nepříjemnost,“ uvedl Žák.

Svarogu situaci komplikuje i to, že má v kádru řadu zahraničních hráčů, kteří nemají auto a nemohou se tak dopravovat sami na tréninky. „Musíme zorganizovat dopravu na každodenní tréninky v Krupce, jednou týdně budeme trénovat i přímo v Lovosicích. Trenér totiž logicky chce být i na půdě, která bude zápasová,“ podotkl prezident Teplic s tím, že v Lovosicích musí řešit i další věci spojené s organizací zápasu, jako například pořadatelskou službu. „Je to opravdu problém, ještě takhle před play off,“ konstatoval.

Žák dokonce nevyloučil, že by Svarog v budoucnu severočeské město úplně opustil. „Naše domácí hala je to jediné, co nás v Teplicích drží. Je to náš domov. Pokud to bude očkovací centrum i nadále, nemohu vyloučit, že je toto poslední sezona Svarogu v Teplicích. Je možné, že se budeme stěhovat do jiného města. Nechci ale ještě nic říkat na sto procent,“ dodal na závěr Žák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud