8. listopadu 2021 • 09:14

Pražská „S“ se na derby naladila výhrou, Helas druhou příčku neudržel

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenácté kolo 1. Futsal ligy nabídlo všech šest zápasů. Dál se daří Teplicím a Plzni. Před derby pražských „S“ se vítězstvím naladily jak Slavia, tak posilami vybavená Sparta.



Druhý Helas doma poprvé v sezoně prohrál. Nestačil na vedoucí Teplice, které jsou dál ve skvělé formě. Po výhře 4:2 mají v čele neúplné tabulky sedmibodový náskok. „Soupeř se nás snažil potrápit a rozhodit z rytmu, ale za mě velmi zajímavé utkání, které jsme zvládli zaslouženě výhrou,“ řekl k zápasu teplický asistent Tomáš Künzl.

Chrudim si nevídaně zastřílela. Na domácí palubovce zdolala poslední České Budějovice vysoko 20:2. Reprezentant Pavel Drozd si připsal v utkání šest branek a jednu asistenci! „Budějovice přijely v nekompletní sestavě a tím nám zápas dost ulehčily,“ měl jasno střelec zápasu a dodal: „Měli jsme ještě další šance, mohlo nám tam toho spadnout daleko více. Branky padaly po jednoduchých, sehraných věcech a pro nás jedině dobře. Potřebovali jsme se střelecky chytit, protože poslední zápasy nám to příliš nevycházelo. Pro naše sebevědomí je toto velmi důležitá výhra.“

V úterý uvidíme na ČT Sport 28. pražské futsalové derby „S“. Oba týmy se naladily dobře. Slavia doma porazila ústecký Rapid 5:1 a vyhrála své čtvrté utkání v řadě. Sešívaní rozhodli až po přestávce. „O pauze jsme si řekli, co je třeba změnit, chtěli jsme hrát nacvičené situace, které jsme v prvním poločase nevyužívali. Oni fyzicky trochu odešli a my jsme si už výsledek pohlídali,“ sdělil slávista Matúš Ševčík.

Sparta zakončila sérii nepřesvědčivých výsledků doma proti Mělníku. Se čtyřmi novými posilami, ale bez Brahimiho a Angellota. Po výhře 8:0 jsou sparťané šestí. „Paradoxně nám vše fungovalo, i když nám chybí zraněný Azem Brahimi a Angellot, který letěl domů kvůli rodinným záležitostem. Kluci hráli jako opravdoví sparťané, bez ústupků a s velkou jistotou vepředu i vzadu. Nové posily Bernardino a Neves se předvedli parádně, Felipe přiletěl a šel rovnou na zápas, i tak předvedl výborný výkon. Šanci dostal i sparťan Plánička, kterého jsem objevil na fotbale,“ okomentoval utkání trenér Sparty Beni Simitči.

Poprvé od návratu z Ligy mistrů se dařilo i mistrovské Plzni, která doma porazila Českou Lípu přesvědčivě 6:0. Západočeši tak drží příznivou bilanci. Ze sedmi utkání mají šest výher a jen jednu prohru. V neděli uzavřelo kolo utkání na severu Čech. Liberec porazil 5:2 Žabinské Vlky Brno. Hattrickem se blýskl domácí Vobořil. „Jsem nesmírně rád, že jsme ukončili sérii proher a zvládli tohle domácí utkání i pro všechny fanoušky, kteří nás přišli podpořit,“ ulevilo se trenérovi Liberce Petru Vrabcovi.

Výsledky 10. kola 1. Futsal ligy

Helas Brno - Svarog FC Teplice 2:4 (0:2)
Branky: 34. Sznapka (Kamenský, 38. Svoboda (D. Cupák) – 6. Adriano (Felipinho), 17. Felipinho (Adriano), 32. Felipinho (Senra), 37. Varela.

SK Slavia Praha - FC Rapid Ústí n. L. 5:1 (1:1)
Branky: 9. Ševčík (Jošt), 22. Leovski (Křemen), 33. Záruba, 35. Homola (Křemen), 37. Křemen – 19. Gajdoš (Tichý).

FK Chrudim - SK Dynamo PCO České Budějovice 20:2 (7:2)
Branky: 3. P. Drozd (Koudelka), 5. Koudelka (P. Drozd), 6. Slováček (D. Drozd), 13. Slováček (D. Drozd), 17. Balog (Éverton), 19. Slováček (P. Drozd), 19. P. Drozd (D. Drozd), 22. Mareš, 24. P. Drozd (D. Drozd), 25. P. Drozd (Slováček), 27. Max (D. Drozd), 28. Éverton (Max), 31. Slováček (Koudelka), 36. Max (Balog), 36. Max (Mareš), 37. Balog, 38. P. Drozd (Koudelka), 38. vlastní, 39. Drozd (Drozd), 40. D. Drozd (Koudelka) – 12. Polanský (Perina), 20. Kalousek (Prokeš).

SK Interobal Plzeň - FC Démoni Česká Lípa 6:0 (2:0)
Branky: 1. Buchta (Vnuk), 18. Havel (Štrajt), 27. Künstner (Vnuk), 29. Štrajt (Künstner), 30. Seidler (Vnuk), 39. Havel (Künstner).

AC Sparta Praha 17 - SK Olympik Mělník 8:0 (7:0)
Branky: 2. Neves, 3. vlastní, 7. Neves, 8. Křivánek, 9. Křivánek (Lukšija), 10. Křivánek (Cristiano), 17. Neves (Bernadino), 31. Cristiano.

FTZS Liberec – Žabinští Vlci Brno
Branky: 4. Vobořil (Žoček), 14. Vobořil, 15. Jelínek (Janáček), 20. M. Bína (Jelínek), 40. Vobořil – 22. Hansl, 24. Hansl (Havlín).

Tabulka

Tabulka 1. Futsal ligy Tabulka 1. Futsal ligyFoto www.futsalliga.cz

Program 1. Futsal ligy

Úterý: SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 17 (17:10, živě ČT Sport), SK Olympik Mělník - SK Interobal Plzeň (20:00).
Středa: FK Chrudim - Helas Brno (20:00).
Pátek: SK Olympik Mělník - FK Chrudim (20:00), Svarog FC Teplice - SK Interobal Plzeň (20:00), FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha (20:30).
Neděle: SK Dynamo PCO České Budějovice - FTZS Liberec (19:00), FC Rapid Ústí n. L. - AC Sparta Praha 17 (19:00).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud