3. listopadu 2021 • 17:25

Do Plzně přijede Barcelona. Futsalisté vyzvou i mistry Slovinska s exsparťanem

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Plzně po úspěchu v základní skupině Ligy mistrů znají soupeře, které vyzvou v elitní fázi. Kromě belgického Halle-Gooik a slovinského šampiona Dobovce se tým trenéra Marka Kopeckého utká i s Barcelonou. „Stejně jako v předchozí fázi, i tentokrát nás čeká skupina smrti,“ poukázal na náročnost soupeřů plzeňský tahoun Tomáš Vnuk. Západočechy může těšit fakt, že v nelehkých bitvách budou mít k dispozici domácí prostředí. Skupinu C totiž hostí ve své hale, a to na přelomu listopadu a prosince. Do finálové části postoupí její vítěz.



Krůček po krůčku připisují úspěchy do klubové historie. Na konci minulé sezony futsalisté Plzně slavili mistrovský titul. Díky tomu se dostali do Ligy mistrů. Minulý týden na turnaji v Rimini remizovali 3:3 s dvojnásobným šampionem soutěže Kajratem Almaty, podlehli 2:4 domácímu Pesaru a na závěr zdolali favorizovanou Ťumeň 1:0, což jim zajistilo místo v elitní fázi.

Po postupu byla další radostnou novinou zpráva, že západočeský celek bude hostit jednu ze skupin. Po středečním losu je jasné, že půjde o skupinu C, ve které SK Plzeň, jak zní název jinak SK Interobalu na evropské scéně, přivítá Dobovec (slovinský mistr), belgický celek Halle-Gooik a Barcelonu (španělský mistr).

„Barcelona je určitě největší favorit skupiny, mají v týmu nejlepšího hráče světa Ferraa a plno dalších brazilských a španělských reprezentantů, se kterými jsme se utkali na nedávnem MS. Ale je nám jasné, že to budou jiná utkání,“ uvědomoval si plzeňský futsalista Tomáš Vnuk.  

Jeden z tahounů Plzně, který má po šesti ligových zápasech na kontě 12 gólů a pět asistencí, upozornil i na sílu zbylých dvou protivníků. „Jsou to futsalové pojmy. I když si plno lidí asi řekne, že Belgičané a Slovinci jsou nic moc, tak ty týmy mají obrovskou kvalitu. Dobovec byl v loňské Lize mistrů ve finálové osmičce a vypadl až s Barcelonou po prohře 0:2. Má v kádru reprezentanty Slovinska a Chorvatska. Čeští fanoušci mohou znát hvězdu týmu Tihomira Novaka, bývalého hráče Sparty. Měl jsem možnost si s ním zahrát při mistrovském tažení ligou a za mě to byl nejlepší hráč celé sezony. Belgičané mají zase tým složený z kvalitních cizinců jako jsou Roninho, Jelovčič či pěti Brazilců, kteří potrápili i Benfiku,“ přiblížil soupeře Vnuk.

A jak vidí šance Plzně ve skupině, z níž postoupí do finálové fáze pouze vítěz? „Budou rozhodovat maličkosti. Mužstva si určitě budou brát body mezi sebou, takže pevně věřím, že do posledního hracího dne budeme hrát o postup! Stejně tak doufám, že na všechny zápasy, nejen na Barcelonu, přijde plná hala. Kdy jindy se přijít podívat na nejlepší evropský futsal, než když to lidi mají za rohem a za super cenu,“ vyzval Vnuk fanoušky k návštěvě zápasů Ligy mistrů, které bude hostit Plzeň.

Los elitní fáze futsalové Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud