7. května 2022 • 21:39

Finále srovnáno. Plzeňský brankář Vahala vynuloval chrudimské střelce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhým finálovým soubojem pokračovalo v pátek večer play off 1. Futsal ligy. Plzeň hostila na domácí palubovce Chrudim a potřebovala vyhrát. To se jí povedlo a po výsledku 2:0 srovnala stav série na 1:1.



Úvodních dvacet minut překvapivě nenabídlo žádnou vyloženou šanci. Hrálo se velmi opatrné utkání a obě mužstva se střídala v držení balonu při hře bez brankáře. Z početní převahy sice pramenily nebezpečné střely, ale žádná neskončila ani v jedné brance.

Na první gól se čekalo až do 28. minuty a padl tak, jak se očekávalo. Při hře bez brankáře. Holého ránu ještě chrudimský Koudelka odrazil, ale jen k Seidlerovi, který otevřel skóre - 1:0.  Tři minuty před koncem zkusila power play i Chrudim. V pozici „létajícího brankáře“ hrál Max, ale prakticky hned hosté chybovali a Künstner z brejku zvýšil na 2:0. V závěrečné fázi utkání ještě Vahala vyrazil chrudimskou střelu na břevno a udržel díky tomu čisté konto.

Radost střelce druhé branky Plzně Dušana Künstnera se zaplněnou tribunou
Radost střelce druhé branky Plzně Dušana Künstnera se zaplněnou tribunou

„Měli jsme více sil a dokázali jsme hrát, jak jsme chtěli. I za cenu bojovnosti jsme nedostali branku a dvě jsme vstřelili. Zaslouženě jsme vyhráli,“ oddychl si kapitán Plzně Lukáš Rešetár a pochválil svého brankáře: „Ondra Vahala už byl jeden z hlavních strůjců loňského tažení za mistrovským titulem. Letos opět potvrzuje formu. V bráně je fantastický a do toho občas přidá asistenci, nebo dokonce gól. Hrozně nám pomáhá.“

Euforie chrudimských futsalistů po prvním utkání opadla. „V takovém utkání rozhodují detaily a v nich jsme byli horší. Plzeň dala první branku po odrazech míče od našich nohou a Seidler to prostřelil,“ popsal rozhodující moment obránce hostí Tomáš Koudelka. „Při druhé brance jsme zbytečně brzo riskovali při power play a lacině ztratili balon. Ke konci jsme měli nějaké závary, jednou dokonce zazvonilo břevno, ale zkrátka to tam nepadlo a vyhrála Plzeň,“ dodal Koudelka.

SK Interobal Plzeň – FK Chrudim 2:0 (0:0)
Branky: 28. Seidler (Holý), 38. Künstner (Rick). Stav série: 1:1.

Další program finále 1. Futsal ligy:

3. zápas Chrudim – Plzeň | ÚT 20:20, živě ČT Sport
4. zápas Plzeň – Chrudim | ČT 20:20, živě ČT Sport
Případný 5. zápas Chrudim – Plzeň | SO 19:00

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud