29. dubna 2022 • 10:36

Obrat z 0:2 na 3:2 po devíti letech! Obhájci z Plzně se o titul utkají s Chrudimí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále play off 1. Futsal ligy nabídlo po devíti letech obrat z 0:2 na 3:2. Plzeňským obhájcům se podařilo udržet ve hře o titul, když ve čtvrtek zdolali Teplice. Dva dny předtím si vybojovala v Edenu postup do finále Chrudim.



Východočeši se na palubovce pražské Slavie nadřeli. Poprvé tam v sérii prohráli, podruhé jeli do Edenu s mečbolem. Ten proměnili, ale po těsné výhře 1:0. „Byl to těžký zápas. Slavia má skvělý tým, spoustu kvalitních mladých hráčů a věděli jsme, že pokud chceme uspět, museli jsme oproti druhému zápasu hrát jinak. Uspěli jsme, nedostali gól a postupujeme do finále. Byla to parádní série. Myslím, že český futsal jde nahoru, je to stále vyrovnanější,“ těšilo dlouholetého chrudimského futsalistu Maxe.

Slávisté se rozloučili se sezonou stejně jako loni. V semifinále a s konečným čtvrtým místem. „Semifinále bylo těžké, každý zápas byl náročný, šli jsme na dno svých sil,“ uznal kapitán sešívaných Jan Homola a pokračoval: „To, že jsme je doma jednou porazili, je velký úspěch, protože jejich tým je skvělý. Chrudim hraje takticky, týmově, navíc mají obrovskou individuální kvalitu. Když se zpětně na zápasy podíváme, tak musíme být rádi, že jsme to mohli zažít.“

Pořádné drama nabídla série Plzně s Teplicemi. Byla reklamou na futsal. Severočeši byli za stavu 2:0 na zápasy doslova centimetry od finále. Jenže třetí a čtvrtý zápas prohráli v penaltovém rozstřelu, kde čaroval reprezentační brankář Ondřej Vahala. Plzeňští tak vyrovnali sérii a ve čtvrtek dokonali na domácí půdě obrat, který se povedl jen třikrát v historii futsalového play off. Interobal se po výhře 6:4 zařadil k Tangu Brno a pražské Slavii, kterým se podobný kousek povedl.

Chrudimský David Drozd (v modrém) se snaží projít obraným valem Slavie
Chrudimský David Drozd (v modrém) se snaží projít obraným valem Slavie

Dva góly v rozhodujícím zápase vstřelil oslavenec a čerstvý osmatřicátník Lukáš Rešetár: „Oproti předchozím zápasům rozhodlo to, že jsme se docela brzy dostali do vedení o více branek. Náskok jsme pak drželi, i když soupeř snižoval. Vždy jsme měli polštář dvou nebo tří branek. Nedopustili jsme, aby soupeř snížil na jednu branku a dostal nás pod tlak. Ke konci byl zápas divoký, ale my jsme s vypětím všech sil vedení ubránili a už jsme neinkasovali.“

Teplický asistent Tomáš Künzl byl pochopitelně zklamaný, ale uznal, že Interobal byl v rozhodujícím pátém duelu lepší. „Ve druhé půli se nám dařila až hra bez brankáře. Musím uznat, že Plzeň nakonec zaslouženě vyhrála. My jsme měli sérii rozhodnout dřív,“ litoval.

Výsledky semifinále play off 1. Futsal ligy

FK Chrudim – SK Slavia Praha 7:1 (5:0)
Branky: 1. Radovanovič (Torres), 6. Doša (P. Drozd), 8. Doša (Torres), 8. Slováček (D. Drozd), 12. Torres (Doša), 22. P. Drozd, 25. Max (Éverton) – 39. vlastní Balog. Stav série: 2:1.

SK Slavia Praha – FK Chrudim 0:1 (0:1)
Branka: 9. Doša (Éverton). Konečný stav série: 1:3.

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice 3:2 pk (1:0)
Branky: 2. Vahala, 43. Štrajt (10 m kop) – 25. Felipinho (Senra), 44. Rodriguinho (Senra). Penalty: 8:7, rozhodující pk Vahala. Stav série: 1:2.

Svarog FC Teplice – SK Interobal Plzeň 5:6 pk (1:2)
Branky: 14. Felipinho (Rodriguinho), 21. Felipinho (Adriano), 24. Senra (Adriano), 47. Adriano (Senra), 50. Adriano (Rodriguinho) – 16. Kozár (Rick), 20. Holý (Seidler), 24. Rick, 42. Holý (Buchta), 46. Seidler (Vahala). Penalty: 3:4, rozhodující pk Seidler. Stav série: 2:2.

SK Interobal Plzeň – Svarog FC Teplice 6:4 (4:2)
Branky: 1. Rešetár (Holý), 6. Künstner, 11. Seidler (Künstner), 18. Rešetár (Seidler), 22. Holý (Seidler), 23. Buchta (Kozár) – 18. Rodriguinho (Adriano), 19. Varela (Rodriguinho), 24. William (Adriano), 33. Rodriguinho (Diece). Konečný stav série: 3:2.

Program finále 1. Futsal ligy

PO 2. května | Chrudim – Plzeň | 20:20
PÁ 6. května | Plzeň – Chrudim | 19:10
ÚT 10. května | Chrudim – Plzeň | 20:20
ČT 12. května | Plzeň – Chrudim | 20:20
SO 14. května | Chrudim – Plzeň | 19:00

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud