31. října 2023 • 15:59

Skvělý obrat. Ústecký Rapid povstal z popela a má druhou výhru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chrudim dokázala jako první celek v sezoně porazit Helas. V rámci Futsalového pondělí předvedl domácí Rapid nevídaný obrat. Devět minut před koncem ještě prohrával 2:6, poté ale zápas otočil na svou stranu a bral z derby tři body.



Velice vyrovnaný páteční duel sledovali diváci v modřické hale. Žabinští Vlci se rozešli s libereckým FTZS smírně 5:5. Velkou zásluhu na bodovém exportu na sever Čech měli opět brazilští futsalisté Allanzin a Rabisco, kteří se podíleli na čtyřech vstřelených brankách Liberce.

V jednoznačnou záležitost se proměnil zápas Chrudimi s vedoucím Helasem. Východočeši rozhodli během prvního poločasu, kdy odskočili čtyřmi brankami a utkání již dovedli do vítězného konce.

„Věděli jsme, že Helas má v této sezoně skvělý mančaft, ale my jsme dnes odehráli asi nejlepší poločas v letošní sezoně. Dělali jsme vše podle představ trenéra, a hlavně jsme dali góly. Po pauze už to nebylo takové, ale hlavní je, že jsme vyhráli a udrželi čisté konto,” pochvaloval si vítězství střelec čtvrté branky Max.

Naprosto dominantním způsobem ovládli nedělní duel Chomutova s Olomoucí domácí futsalisté. Baník nastřílel deset branek a hattrickem přispěl jednadvacetiletý Lukáš Vlach. Velkou radost z vítězství měl i trenér Jan Brič, který ale postrádal čtyři hráče základní sestavy. „Ukázala se kvalita našeho širokého kádru a kluci dokázali, že jsou schopni nastoupit do rozjetého vlaku a že nikdo u nás nemá místo v základní sestavě jisté,” uvedl Brič.

Jako vítr vlétl do nejvyšší soutěže v dresu Ústí Ondřej Žežulka. Bratr brankáře pražské Slavie vstřelil ve třetím utkání v lize druhý hattrick a mohl se radovat z výhry 7:6 v derby s Kadaní. Rapid navíc ještě devět minut před koncem prohrával o čtyři branky. Poté ale zejména čtveřice Vobořil, Žežulka a bratři Zápotočtí zařídila velký obrat.

„Když jsme stáhli rozdíl ve skóre na dva góly, tak už jsem věřil, že to zvládneme, protože Brazilci v dresu Kadaně nebránili power play příliš dobře. Trochu se štěstím, ale zvládli jsme to,“ radoval se Tomáš Vobořil, jeden ze strůjců velkého obratu.

Výsledky 6. kola 1. Futsal ligy

Žabinští Vlci - FTZS Liberec 5:5 (2:3) Branky: 12. Kratochvíl (Chráscina), 12. Havlín (Chráscina), 21. Havlín (Chráscina), 26. Kratochvíl, 29. Chráscina – 10. Rabisco (Allanzin), 11. Allanzin (Vik), 15. Rabisco (Allanzin), 26. Rabisco (Allanzin), 33. Daněk (Vyčítal).

FK Chrudim - Helas Brno 4:0 (4:0) Branky: 4. Éverton (D. Drozd), 7. André (Slováček), 12. Éverton (D. Drozd), 17. Max (André).

Oxyworld Baník Chomutov - SKUP Olomouc 10:1 (8:1) Branky: 4. Waclawik (vla.), 8. Jamrich (Kadlec), 8. Jelínek (Krok), 9. Vlach, 11. Vlach (Jelínek), 15. Krok, 18. Vlach (Schreiner), 20. Jamrich (Kibal), 37. Kibal (10 m kop), 39. Krok (10 m kop) – 3. Šipka (Látal).

FC Rapid Ústí n. L. - International FC Kadaň 7:6 (0:3) Branky: 24. Žežulka (Vobořil), 27. Vobořil (Jiří Zápotocký), 32. Jaroslav Zápotocký (Jiří Zápotocký), 33. Žežulka (Vobořil), 38. Vobořil (Jaroslav Zápotocký), 39. Žežulka (Vobořil), 40. Jaroslav Zápotocký (Žežulka) – 9. Caio (Vithino), 15. Džudža (vla.), 17. Ji. Zápotocký (vla.), 25. Klečka, 27. Caio (Maur), 28. Vithino (Caio).

Program 7. kola

Pátek 3. listopadu SK Olympik Mělník – FK Chrudim (20:00) SKUP Olomouc – FC Rapid Ústí n. L. (20:30).

Neděle 5. listopadu International FC Kadaň – Žabinští Vlci Brno (18:00) FTZS Liberec – SK Interobal Plzeň (20:00).

Pondělí 30. října 2023 Helas Brno – SK Slavia Praha (19:30, živě Futsalové pondělí).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud