25. ledna 2015 • 21:21

Katar řádí, v osmifinále MS vyřídil Rakousko. Postupují i Slovinci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katarské házenkáře nezastavilo na mistrovství světa ani Rakousko. Domácí výběr s řadou naturalizovaných posil zvítězil v Losailu 29:27 a postoupil do čtvrtfinále. Katar tak značně vylepšil své maximum na šampionátu, při předchozích čtyřech startech byl nejlépe šestnáctý.



Rakousko přitom v poločase o gól vedlo a pět minut před koncem ještě drželo nerozhodný stav, v závěru ale nedokázalo čelit tlaku domácí reprezentace, kterou v hledišti podporovalo více než 12 tisíc diváků. Nejlepším střelcem vítězů byl autor osmi gólů Žarko Markovič, který hraje v poli s netradiční jedničkou na dresu, sedm branek přidal rodilý Kubánec Rafael Capote.

Ve čtvrtfinále je i Slovinsko, které porazilo Makedonii 30:28 a může zopakovat semifinálovou účast z předloňského MS. Jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu Francie - Argentina, Katařané narazí na lepšího z dvojice Německo - Egypt. "Ať už budeme hrát s kýmkoli, máme šanci," prohlásil Markovič.

Bez větších problémů prošli mezi nejlepších osm i obhájci titulu Španělé, kteří už o poločase vedli nad Tuniskem o devět gólů a vyhráli 28:20. Ve čtvrtfinále může dojít na jejich reprízu finále z roku 2013 s Dánskem, které ale ještě čeká osmifinále proti Islandu.

Obhájci bronzových medailí Chorvati sice prohráli s Brazílií první poločas o dvě branky, po vyrovnaném průběhu ale zvítězili 26:25 a prošli do čtvrtfinále. V něm narazí na lepšího z duelu Polsko - Švédsko.

Mistrovství světa v házené mužů v Kataru - osmifinále:

Katar - Rakousko 29:27 (13:14),

Slovinsko - Makedonie 30:28 (16:15),

Španělsko - Tunisko 28:20 (18:9),

Chorvatsko - Brazílie 26:25 (13:15).

Čtvrtfinálové dvojice:

Chorvatsko - Polsko/Švédsko,
Španělsko - Island/Dánsko,
Slovinsko - Francie/Argentina,
Katar - Německo/Egypt.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud