18. června 2017 • 22:52

Úspěšnou kvalifikaci zakončil debakl. Češi prohráli s Makedonií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři v závěrečném kvalifikačním utkání už s jistotou postupu na mistrovství Evropy prohráli vysoko 20:33 v Makedonii, jež si tak zajistila vítězství ve skupině a účast na lednovém šampionátu v Chorvatsku. V konečné tabulce čtvrté skupiny obsadili svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše druhé místo.



Čeští reprezentanti chtěli dosáhnout na první kvalifikační bodový zisk ze hřišť soupeřů, nakonec se ale rozloučili debaklem a s bilancí tří domácích výher a tří venkovních porážek. Makedoncům, které táhl s 11 góly kanonýr Kiril Lazarov, se tak i s úroky podařila odveta za listopadovou porážku 28:35 z Plzně.

Makedonci s podporou plné haly od začátku vedli a směřovali za postupem. Postupně navyšovali skóre a první poločas vyhráli 16:10, přičemž Lazarov vstřelil jejich devět gólů. Českému celku se nevydařila ani druhá půle a po neproměněných šancích a častých vyloučeních narostla jejich ztráta až na konečných 13 gólů.

Po třech brankách zaznamenali Jakub Hrstka, Miroslav Jurka, Tomáš Babák a Stanislav Kašpárek.

Češi měli už před cestou na horkou půdu do Skopje jistotu, že v nejhorším případě budou nejlepším týmem z třetích míst, který se probojuje na ME. Nakonec však zásluhou vítězství Islandu 34:26 nad Ukrajinou v souběžně hraném duelu skončili čeští házenkáři druzí. Seveřany při bodové shodě předčili díky lepší bilanci ve vzájemných zápasech, kterou si zajistili středečním vítězstvím 27:24 v Brně.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud