Michal Koštuřík
22. prosince 2020 • 19:30

Opora Horák odmítl házenkářské MS v Egyptě: Syny jsem neviděl od července

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bolavá ztráta pro národní tým házenkářů. Pavel Horák (38) se podle informací iSport.cz vzdal účasti na lednovém mistrovství světa v Egyptě. „Nedává mi to smysl,“ potvrdila spojka německého THW Kiel. Klíčový muž české defenzivy dá příští týden po Final Four Ligy mistrů přednost rodině, která žije ve Varnsdorfu. Své dva malé syny (2,4) neviděl od léta.



Tohle rozhodnutí nosil Horák v hlavě delší dobu. Poté, co kvůli koronavirovým opatřením přestal fungovat volný pohyb mezi Německem a Českem, nedostal se domů za svými blízkými. Se syny a s jejich maminkou si jen telefonoval. Prostřednictvím videohovoru pozoroval, jak si jeho potomci hrají, co dělají. „Ten menší spíš chodil telefon vypnout,“ směje se házenkář. „Když má větší Pavel náladu, popovídáme si,“ popsal jediný kontakt s rodinou.

Od Silvestra se jí chce aspoň týden věnovat, proto musel odmítnout služby pro reprezentaci. „Maminka mých synů už toho má dost, je na kluky od jejich narození sama. Zatímco já si různě cestuju. Potřebuje si odpočinout, věnovat se sama sobě,“ chápal.

Pavel Horák uniká německé obraně v úvodním zápase čtvrtfinálové skupiny na ME házenkářů
Pavel Horák uniká německé obraně v úvodním zápase čtvrtfinálové skupiny na ME házenkářů

Po Novém roce vynechá dvojzápas kvalifikace o EURO s Faerskými ostrovy i následný šampionát v Egyptě. Navíc přiznává, že ho cesta do Afriky za stávající složité situace dvakrát neláká. „Je to diktát peněz na úkor zdraví lidí,“ řekl na rovinu. Rizika jsou podle něj příliš velká, turnaj se měl odložit.  

Neznamená to však konec jeho kariéry v národním týmu. „Jestli budu schopen a žádaný, rád bych pomohl,“ sdělil přerovský rodák, který je platným členem slovutného Kielu. V něm ho vede krajan Filip Jícha.

Do Německa se Horák vrátil po angažmá v běloruském Brestu. „Horyho jsem chtěl přivést a pořád si drží ve středu obrany svůj vysoký standard. Má nasazení, dobrou náladu. Myslím, že si ho tady všichni oblíbili a jsou rádi, že ho v Kielu máme,“ podotkl Jícha.

Další informace najdete ve středu v deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud