Jiří Uhlíř
20. prosince 2008 • 12:55

Prešov má kickboxerskou posilu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasník, který chrání spoluhráče a důrazně pohlavkuje soupeře. Možný budoucí trend v házené. Slovenský mistr Tatran Prešov angažoval kickboxera Júliusa Csorbu.



To český mistr z Karviné zas málem vzal ragbistu a za pražskou Duklu letos v Zubr extralize nastupoval thajboxer a kondiční trenér Petr Brabec. Budou v házené k vidění ultimátní zápasy?

Výška 196 centimetrů, váha 115 kilo. Takové jsou proporce nové posily slovenského Prešova, který hostuje v české extralize. Pořádný golem. Július Csorba však není známý z házenkářských palubovek, ale z ringu.

Je to pětinásobný šampion slovenského kickboxu a vítěz několika mezinárodních turnajů. „Tatran ztrácel hráče a každý se do nich obouval. Při jednom utkání slovenské ligy se to dokonce rvalo.

Proto zvolili zápasníka, který jim bude chránit spoluhráče,“ vysvětlil Martin Kostelník, trenér Karviné. „A majitel slovenského klubu Miloslav Chmeliar také sponzoruje prešovský kickboxový klub.“

Sám trenér Prešova Rastislav Trtík se k nové posile nechtěl vyjadřovat a informaci vyvrací. „Já o tom nic nevím, že jsme někoho takového angažovali. Mám k dispozici sedmnáct hráčů a s nimi pracuji,“ říkal do telefonu bývalý kouč Karviné.

Přitom Csorba odehrál na začátku listopadu jeden zápas proti Považské Bystrici. Na
internetových stránkách klubu se o něm tehdy psalo spokojeně. „Vidím ho jako plnohodnotného obránce,“ vyjádřil se tehdy Trtík.

Pětadvacetiletý kickboxer hrál naposledy házenou v mládežnických klubech. „Možná, že mu křivdím, ale takový hráč nemá s házenou nic společného,“ tvrdil Pavel Pauza, kouč pražské Dukly. „Ani mi to nejde do hlavy. Klub, který má vysoký rozpočet, angažuje neházenkáře.“

Jenže důrazná posila se hned v prvním utkání poranila rameno. „To je jasné. Boj v ringu a házená jsou úplně jiné pohyby. Ale po vyléčení by se měl vrátit,“ dodal Pauza.

I český mistr Karviná uvažoval o obránci, který se kontaktních soubojů rozhodně nebojí. „Ano. Zamýšleli jsme se nad americkým fotbalistou. Ale zatím jsme ho pustili z hlavy a odsunuli ho na neurčito,“ potvrdil Kostelník.

V současné době tak v extralize žádný zápasník neběhá. V úvahu ani nepřichází souboj Csorby s pivotem pražské Dukly Petrem Brabcem, který za sérii hrubých zákroků dostal trest na sedm měsíců. „Taky nevím, co si mám o tomto kickboxerovi myslet,“ komentoval dění Brabec. „Ale já příležitostně cvičím thajbox. A poznatky z tohoto sportu by na kickboxera bohatě stačily.“

S trochou obavy se však vyjádřil k oběma hráčům Kostelník. „Módní vlna angažování bojovníků snad opadá. Vždyť hráči chtějí hrát především házenou. A když budou rozhodčí přísnější, zákeřnosti vymažeme,“ ukončil diskuse trenér Karviné.


Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud