10. dubna 2019 • 09:30

Luxusní párty Lexusu k 30. narozeninám. Přiletěl i Kopfstein a Voříšková

Autor: sjs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Automobilka Lexus oslavila v Uhelném mlýně 30 let své existence. Na oslavu výročí Lexus poprvé v ČR odhalil model UX a limitovanou edici sportovního kupé RC F Track Edition. Na akci nechyběl ani akrobatický pilot a dlouholetý ambasador značky Petr Kopfstein, který se netají tím, že Lexus je pro něj srdcová záležitost.



Slavit s přítelem přijela také herečka Tereza Voříšková , která namluvila českou verzi reklamních spotů propagujících model UX. Lexus UX určený hlavně ženám představuje kompromis mezi elegantním sedanem a praktickým crossoverem. Jeho hlavní konstruktérkou je také žena, nadaná Chika Kako.

Mezi další české ambasadory patří kuchař Zdeněk Pohlreich nebo akrobatický lyžař Tomáš Kraus . Nejvíce obdivovaným modelem na oslavě byl ale právě sporťák RC F Track Edition. Tento vůz je schopen celé odpoledne překonávat rekordy na okruhu a večer se vydat na pohodovou jízdu domů. Cena limitované edice vozu RC F Track Edition na českém trhu byla stanovena na 3,5 milionu Kč. K prvním zákazníkům dorazí v příštím roce.

Značka je synonymem ekologických hybridních aut, luxusu, designu a životního stylu založeném na originalitě a individualismu. Jako člen skupiny Toyota, která světu přinesla první ekologický hybridní pohon, přejal tuto technologii do svých vozů a ještě více ji zdokonalil.  Zbořil tak mýtus, že se k luxusním vozům nehodí kombinace benzínového a elektro motoru.

První hybrid Lexus představil v roce 2005 a dosud dodal hybridní pohon do 1,5 milionu aut. V současnosti jsou dvě třetiny Lexusů prodaných v Evropě hybridy. 95 procent prodaných vozů Lexus v Česku má hybridní pohon.

Lexus není jen automobilka, ale také životní styl. Na bruselském letišti Lexus nedávno otevřel exkluzivní salonek. Návštěvníci si mohou vychutnat širokou škálu vybavení pro maximální pohodlí, relaxaci a zpříjemnění pobytu.

Automobilka například také podporuje nadějné mladé designéry v rámci mezinárodní soutěže Lexus Design Award, jejíž výsledky se vždy vyhlašují na prestižním Milan Design Weeku.

Lexus se prohání nejen na silnicích, ale i na moři. Luxusní jachta LY 650 o délce 19,8 metrů se stává další vlajkovou lodí značky. První sériová plavidla by měla být dokončena v druhé polovině roku 2019. V Česku je Lexus partnerem prestižního závodu Primátorky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud