27. března 2017 • 11:21

Další české želízko pro Dakar, stáj South Racing předvedla svůj speciál

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádnou show předvedl o poslední březnové neděli na autodromu v Sosnové během Mogul Dakar Setkání tým South Racing, který představil tisícům fanoušků v české premiéře tovární speciál Ford Ranger Dakar. Právě s tímto vozem pojedou posádky Tomáš Ouředníček – David Křípal a Petr Hozák – Marek Sýkora v uskupení South Racing Central Europe, novém projektu německého týmu South Racing, vybrané světové podniky cross-country soutěží a Rally Dakar.



Po dvou sezónách působení v cross-country rallye je Tomáš Ouředníček v roli jezdce připraven udělat velký skok vpřed. Poté, co si vyzkoušel různé cesty a možnosti, našel ideální zázemí. „S německým týmem South Racing jednáme už od loňského roku, kdy jsem si jejich speciál vyzkoušel ve vybraných soutěžích. Po letošním Dakaru, který jsem musel v rámci budování nového projektu vynechat, přišla finální podoba a dohoda. Šéf týmu Scott Abraham je nám velmi nakloněn, a tak vznikl nový projekt pod názvem South Racing Central Europe. Určitě se chceme vydat na start jubilejního čtyřicátého ročníku slavné Rally Dakar, ale do té doby nás čeká ještě mnoho práce,“ uvedl Tomáš Ouředníček.

Zkušený závodník bude v letošní sezóně navigovat nováček týmu David Křípal. Vášnivý motorkář bude mít za učitele v České republice vůbec jednoho z nejpovolanějších spolujezdců. Ouředníček je totiž stále držitelem nejlepšího výsledku v kategorii automobilů, jelikož na Rally Dakar 2009 vybojoval sedmé místo. Druhou posádku českého projektu týmu South Racing tvoří rallyový jezdec Petr Hozák a slovenský spolujezdec Marek Sýkora.

„Bylo fantastické vidět v Sosnové tolik fanoušků a být toho součástí. Já bych rád poděkoval Tomášovi a Scottovi za to, že u tohoto projektu můžu být. Auto je velmi rychlé a přístup týmu profesionální, takže si myslím, že máme dobře našlápnuto. Sezónu odstartuji závodem světového poháru na Italian Baja a dále pojedeme ve Španělsku, Maďarsku, možná také v Polsku, Maroku a určitě Baja Portalegre, protože to byl v loňském roce velký zážitek. A pokud půjde vše podle plánu, tak samozřejmě Rally Dakar 2018,“ uvedl v Sosnové stále usměvavý Petr Hozák.

Akci Dakar setkání na autodromu v Sosnové navštívil také Scott Abraham a jednička týmu španěl Xavier Pons. „Byla to velmi povedená akce, která poukázala na to, jak je Dakar v České republice a střední Evropě populární. Myslím si, že právě střední Evropa má velký potencionál k růstu a příchodu nových jezdců a týmů a proto vznikl také tento projekt. Tomáš a Petr jsou velmi dobří jezdci a hlavně velmi rychlí. Myslím, že toto může být silná jezdecká posila,“ řekl manažer a majitel týmu South Racing Scott Abraham.

Tým South Racing čeká v letošním roce 22 závodů na čtyřech kontinentech. Z českých posádek se jako první vydají do bojů Tomáš Ouředníček a David Křípal na závod Morocco Desert Challenge, který startuje 16. dubna a kde na účastníky čeká sedm etap a více jak 2 200 ostrých kilometrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud