22. března 2017 • 14:50

Dakar představil itinerář, do kalendáře se po pěti letech vrátí Peru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do itineráře Rallye Dakar se po pěti letech vrátí Peru. Organizátoři slavné vytrvalostní soutěže na dnešní tiskové konferenci uvedli, že příští ročník bude tvořit mezi 6. a 20. lednem 2018 čtrnáct etap v Peru, Bolívii a Argentině.



V Peru se naposledy Rallye Dakar jela v roce 2013. Poté už v programu země chyběla, ať už kvůli obavám z následků klimatického jevu El Niňo, nebo kvůli chybějícím financím a sporům na domácí politické scéně.

Příští rok nicméně tato soutěž přímo z peruánské metropole Limy odstartuje. Trasa rallye pak povede Andami směrem k Bolívii a pořadatelé slibují průjezdy po obou stranách hraničního jezera Titicaca. Kolona následně dorazí do hlavního města La Pazu a bude směřovat do Argentiny, kde v Córdobě skončí.

"Těším se, že konečně po tolika letech strávím Silvestra doma. Snad se nestane, že po loňské chřipce tentokrát dorazíme do Jižní Ameriky s kocovinou," kvitoval pilot kamionu Liaz Martin Macík fakt, že Dakar začne tentokrát o několik dní později.

Etapy v Peru posádky prověří hned na začátku soutěže. "Peru, to budou duny a jízda v písku. Takže už krátce po startu se bude míchat pořadím. V dunách stačí udělat jednu chybu a ta může být vaší poslední. Pokud nešťastně zapadnete, nemusíte se dostat ven," dodal jezdec týmu Big Shock Racing.

Detaily etap organizátoři zveřejní v listopadu. Podle trasy je ale jasné, že i v příštím roce se pojede v horách ve vysokých nadmořských výškách a den volna stejně jako letos závodníci stráví v La Pazu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud