10. ledna 2018 • 09:45

Mistr Evropy tahačů Lacko na Dakaru v roli diváka. Připravuje se na start?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní čtyřicátý ročník slavné dálkové soutěže Rallye Dakar si nenechal ujít ani aktuální držitel evropského titulu tahačů Adam Lacko, který do Jižní Ameriky dorazil podpořit své týmové kolegy z týmu Buggyra Racing Martiny Kolomého a Šoltyse. „Jen co jsem přijel a vystoupil, tak jsem měl špinavé tenisky,“ smál se Lacko a dál vtipkoval „Tady si to teda užijeme, na okruzích je to jiný řád,“ culil se.



Adam Lacko navštívil v Jižní Americe nejen zázemí, ale vyrazil také do terénu, kde podobně jako asistenční vůz týmu Tatra Buggyra Racing přenocoval v dunách. „Asi bych to úplně nesrovnával. Kluci tam nezůstali dobrovolně, pro nás bylo vše perfektně nachystané,“ popisoval.

„Naživo je to úplně něco jiného než to, co člověk vidí v televizi nebo zná z vyprávění. Všechny kluky tady jsem obdivoval už dřív, ale když to zažijete na vlastní kůži, musím říct, že obdivuji všechny ještě víc a smekám klobouk,“ vysekl poklonu Lacko.

Třiatřicetiletý závodník letos dosáhl na vysněný titul a je okruhovým šampionem. Otázkou tedy je, jestli mu nehrozí ztráta motivace a zda-li by ho nelákalo krotit nadupané stroje místo evropského asfaltu na nevyzpytatelných pouštích a pláních.

„To je hodně složitá otázka. Je to opravdu velký zážitek, na který jen tak dlouho nezapomenu. A jestli jsem ještě někdy přijedu, ať už v roli diváka nebo jezdce, nejsem v tuto chvíli schopný říct, protože se ve vás míchá spousta zážitků a pocitů,“ řekl tajemně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud