14. listopadu 2018 • 09:25

Prokop pojede na Rallye Dakar v jednom týmu s Ouředníčkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní český automobilový jezdec Martin Prokop bude na nadcházející Rallye Dakar úzce spolupracovat s Tomášem Ouředníčkem. Oba pojedou v barvách Prokopova týmu MP Sports a Ouředníčkovým úkolem bude v případě problémů jedničce týmu, pokud to bude možné, pomoct.



"Ihned po skončení (letošního) Dakaru jsem říkal, že pro boje na špici je potřeba mít v týmu víc než jedno auto, abychom si mohli vypomoct v těžkých chvílích. O tom, že takové chvíle často nastanou, všichni víme a to, že jezdci z top 20 si vzájemně nepomáhají ve vidině vlastního výsledku, je také fakt," uvedl Prokop v tiskové zprávě.

Ouředníček pomohl Prokopovi již letos, když jihlavského jezdce zastavily technické problémy. Krajan jej následně dotáhl až k servisním kamionům. "Je to skvělá zkušenost. Bez jeho odtahu k týmovým mechanikům bychom tam stáli ještě teď. Na Dakar 2019 jsme postavili novou evoluci Raptoru F-150, takže prověřený Shrek je k dispozici právě druhé týmové posádce," řekl Prokop.

V minulém ročníku Dakaru obsadil sedmé místo, čímž v kategorii automobilů vyrovnal české maximum Miroslava Zapletala z roku 2009. Zapletalovi tehdy jako navigátor pomáhal právě Ouředníček.

"Martin Prokop je velmi dobrý a zkušený jezdec, poskládal kolem sebe opravdu špičkový tým a nabídku, abychom s ním jeli jako druhá posádka, jsme nemohli odmítnout. Náš úkol bude samozřejmě pomáhat Martinovi a společně máme určitě šanci na úspěch," uvedl Ouředníček. Dosud závodil v barvách mezinárodního týmu South Racing, kde nyní skončil. "Bylo to trochu choulostivé jednání, ale dohodli jsme se korektně," řekl.

Rallye Dakar se pojede od 6. do 17. ledna, trať povede tentokrát jen na území Peru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud