25. března 2013 • 13:15

Ukradl mu vítězství, tak Webber ukázal Vettelovi prostředníček

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Idylické vztahy v týmu vypadají asi trochu jinak, než je tomu u formulových šampionů z Red Bullu. O tom, že to mezi Sebastianem Vettelem a Markem Webberem to pořádně skřípe, se mluví už dlouho. Nedělní události z Malajsie nicméně ukázaly, že to je ještě horší, než se čekalo. A obhájci Poháru konstruktérů mají zaděláno na pořádný problém.



Red Bull měl v Sepangu zaděláno na hladký triumf a vítězné double, když 11 kol do konce zaútočil Sebastian Vettel na vedoucího Marka Webbera. I přes to, že ve sluchátkách slyšel od vedení týmu šifrovaný vzkaz, aby dvojice dojela v klidu do cíle v takovém pořadí, v jakém je.

Trojnásobný mistr světa se nicméně vrhl do riskantního předjížděcího manévru a svého týmového parťáka za cenu vysokého rizika nakonec dostal za sebe. Frustrovaný Australan pak jen naštvaně za odjíždějícím Vettelem ukázal zdvižený prostředníček.

VIDEO | Podívejte se, jak Webber za Vettelem ukazoval vulgární gesto

Mezi oběma závodníky pak proběhla vášnivější diskuze při čekání na vyhlášení vítězů, Mark Webber se poté nechal slyšet, že zváží své další působení v Red Bullu i ve formuli vůbec. Vettel se sice později omluvil a slíbil, že už se to nestane, nicméně tyhle šrámy se budou hojit jen těžko...

Webber: Hlavou mi toho běželo hodně

Šestatřicetiletý Australan už dlouho mluví o tom, že jeho německý sok má v týmu zvláštní ochranu. "Řekněme, že v těch posledních kolech mi toho běželo hlavou hodně. Hodně různých příčin, nejen z dneška, ale i z minulosti," prohlásil Webber.

"Dneska je příliš brzy, je to hodně čerstvé, samozřejmě potřebujeme vymyslet, jak se s tím vypořádat nejlépe pro náš tým. Určitě se o tom bude v týdnu diskutovat," dodával muž, kterému Vettel "ukradl" desátý triumf v kariéře.

Sám ovšem nic řešit nehodlá. "Budu v Austrálii se svým surfem a telefon si s sebou rozhodně brát nebudu," má jasno Webber.

Celý incident zastínil skvělý víkend Red Bullu a hodně se o něm mluví. "Ve Ferrari by se něco takového nestalo - jsme nejkompaktnější tým," rýpnul si do Red Bullu třeba Fernando Alonso. "Oni říkají, že jsou, ale můžete vidět, že to rozhodně není pravda," dodal Španěl.

Podle agentury France-Presse odsoudil Vettelův atak třeba legendární Niki Lauda s tím, že to byla "vážná chyba". A německý Bild pak přirovnal obhájce titulu k sedminásobnému šampionovi Michaelu Schumacherovi.

"Víc a víc začíná připomínat svůj idol Michaela Schumachera: toho také jedni milovali a druzí nenáviděli. A Vettel tady má dobře našlápnuto," píší sami Němci.

Na internetu na Vettelovo předjetí Webbera koluje už řada vtípků... Co by mohl Vettel tak zábavného říkat svému idolu Michaelu Schumacherovi? Pak jsem mu řekl, jak moc líto mi to je...
Na internetu na Vettelovo předjetí Webbera koluje už řada vtípků... Co by mohl Vettel tak zábavného říkat svému idolu Michaelu Schumacherovi? Pak jsem mu řekl, jak moc líto mi to je...

Webber se svou prostředníčkovou reakcí rozhodně ve  světě formule 1 není sám, podívejte se na VIDEO, které zachycuje podobné momenty...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud