21. září 2014 • 15:06

Náhoda? Rosberg musel v Singapuru odstoupit, „parťák“ Hamilton mu ujel

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doslova veliký šok musel zažít na startu Velké ceny Singapuru pilot formule 1 Nico Rosberg. Jeho mercedes totiž selhal a nenastartoval. Německý jezdec musel svůj vůz dotlačit do boxové uličky a závod zahájit z ní. Této události využil vítěz kvalifikace a stájový kolega Lewis Hamilton. Právě Rosbergův problém, by mu mohl značně pomoci v boji o mistrovský titul.



Zatímco Hamilton se pustil do zahřívání brzd a pneumatik, druhý nejrychlejší jezdec v kvalifikaci stál se svým vozem na startovním roštu a dost hlasitě se rozčiloval. Rosberg se nakonec do závodu dostal, ale ve 14. kole se rozhodl své trápení ukončit a zamířil do boxů. Jeho monopost měl totiž závadu na elektronice. Patrné to bylo hlavně na volantu, na kterém německý pilot nemohl pořádně řadit.

Ti dva se moc v lásce nemají. Jezdí za stejný tým, ale to je asi tak vše co mají společného. Panuje mezi nimi souboj o titul šampiona, a že se válčí na ostré nože, dokazují i neustálé konflikty mezi nimi.

Ztráta na dosud vedoucího Rosberga činila do nedělní Velké ceny Singapuru 22 bodů, po dnešním zaváhání Němcova monopostu, však zřejmě nastartuje to správné dramatické napětí. Hamilton udržel svoji pozici ze startu a dojel si pro vítězství. Manko na svého kolegu stáhl a nyní vede šampionát o tři body.

Do zbývajících pěti závodů skvělá reklama a pozvánka pro fanoušky, které formule poslední dobou přestávala bavit.

Hamilton začal hned po startu konkurenci ujíždět.
Hamilton začal hned po startu konkurenci ujíždět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud