12. března 2015 • 14:26

V novém studiu pro formuli 1. Odkud se bude vysílat do Česka?

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to ostrý start ve stylovém provedení. Český divák zažije televizní revoluci, co se týče závodů formule 1. Nová sezona začíná již tento víkend a poprvé bude na placených stanicích. Programy Sport1 HD a Sport2 HD nabídnou dosud nevídanou show. Jedním z lákadel je i nové honosné studio, které je postaveno překvapivě v Budapešti. Právě až do Maďarska bude dojíždět komentátor Tomáš Richtr s expertem Janem Charouzem, kteří jsou hlavními tvářemi F1 pro Českou republiku.



V gigantickém komplexu ateliérů na okraji Budapešti je v jedné z obřích hal postaveno několik studií pro stanice Sport 1, 2. Ihned poznáte, k čemu které slouží. Jedno je zaměřené na fotbal a moderátoři při vysílání stojí v luxusní fotbalové šatně.

Další je o něco menší, připravené na debaty s experty z různých sportů. Na první pohled vás oslní až to třetí a největší z nich. Spousta červených a čirých světel, velký stůl se zabudovanými monitory a dominantní obří obrazovka. Před tím vším ční replika formule 1 v životní velikosti. Tohle je nový chrám pro českého fanouška slavného motorsportu.

Své moderátorské křeslo si se zalíbením hned zkouší i Tomáš Richtr, jehož hlas doprovází fanoušky F1 už od roku 2007, kdy začínal na televizi Nova.

Do Česka se bude vysílat formule 1 ze studia v Budapešti
Do Česka se bude vysílat formule 1 ze studia v Budapešti

Komerční televize loni nepodepsala novou smlouvu a práva pro Česko a Slovensko získala skupina AMC Networks International. Richtr původně tvrdil, že s komentováním končí, ale nakonec dostal nabídku na pokračování i od nových majitelů vysílacích práv a rozhodl s milovaným sportem pokračovat. Podmínky i celkové zázemí má k tomu důstojné.

„Pokud to televize chce udělat zajímavé pro diváky, může to provést právě skrze studio. Jsem neskutečně nadšený z toho, jak to tady vypadá. Je to fantastické nejen co se týče vizuálních prvků, ale i toho, co chystáme,“ liboval si Richtr, který bude mít po ruce experta a závodníka Jana Charouze . Oba dostanou obrovský prostor a velké výzvy se nebojí.

„Program bude začínat hodinu před samotným závodem a chceme to pojmout jako zahřívací kolo pro fanoušky. Nabídneme podrobné analýzy, ohlédnutí za minulým závodem a postřehy ze světa F1. Navíc půl hodiny do startu se otevře boxová ulička a divák uvidí, co se děje před samotným závodem,“ prozradil Richtr náplň nového modelu vysílání formule 1 a tvrdí, že nový majitel práv už nemohl udělat více pro atraktivnost tohoto sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud