Ivo Pospíšil
3. června 2020 • 12:55

Ve formuli jsem cítil nenávist, říkal bývalý pilot. Nyní se stal DJem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svého času byl nejmladším pilotem F1 v historii. Někteří v něm viděli nástupce Fernanda Alonsa a možná i budoucího mistra světa. Nevyšlo to. A když se Jaime Alguersuari balil už po třech letech, netajil se: „Cítil jsem tam jen nenávist.“ Se závoděním španělský pilot později úplně praštil a našel se v jiném oboru. Coby DJ Squire skládá elektronickou hudbu a atakuje řadu domácích žebříčků.



Možná si na to jméno ještě vzpomenete. Z kokpitu svého Toro Rosso naháněl Michaela Schumachera, bojoval pravidelně o body a před deseti lety, kdy Sebastian Vettel získal svůj první mistrovský titul v kariéře, byla i jemu slibována zářivá budoucnost.

Z dřívějška držel post nejmladšího pilota F1 v historii (19 let a 125 dní), měl za sebou silné zázemí v Red Bullu a k tomu titul z britské F3… jenže další rok vše zhaslo. A kde najdete bývalého španělského závodníka Jaime Alguersuariho nyní? Stačí se podívat na jeho sociální sítě.

67

Tolik měsíců byl Jaime Alguersuari nejmladším pilotem F1 v historii. V roce 2015 jeho rekord uzmul v 17 letech a 166 dnech Max Verstappen, který jej drží doteď.

„Těším se, až znovu zhypnotizuji taneční parkety,“ vydal v minulých dnech na Twitteru video, jak stojí u mixážního pultu. Věřte nebo ne, z účastníka 46 závodů MS se stal DJ Squire!

„V životě se neděje nic bez důvodu a mým osudem nebylo závodit. Někdo sice může říct, že jsem promarnil svůj talent bojovat o titul mistra světa, ale já cítím být něčím obdařený,“ řekl Alguersuari, jehož novým oborem se stalo skládání elektronické hudby.

Bývalý pilot formule 1 Jaime Alguersuari se dal na dráhu DJe
Bývalý pilot formule 1 Jaime Alguersuari se dal na dráhu DJe

Po odchodu z F1 v roce 2011 sice ještě zkoušel dál prorazit v motosportu – komentoval pro BBC, stal se testovacím pilotem Pirelli nebo jezdil ve Formuli E, kde v sezoně 2014/15 obsadil 13. příčku. Jenže k absolutní špici se už nedostal a začal být z neustálého kolotoče závodů vyhaslý. „Přestal jsem tuto svou lásku milovat,“ prohlásil, když se loučil.

O pár let později byl v rozhovoru pro tiskovou agenturu EFE ještě konkrétnější.

„Ve formuli 1 jsem pořád k někomu cítil nenávist. Nenávist vůči novinářům, kteří se o mě snažili vymýšlet vše možné. Nenávist vůči lidem, kteří se na mě pořád usmívali. Nenávist mezi některými piloty. Jenže nenávist a silná ega zabíjely talent,“ vyznal se Alguersuari.

O své závodní kariéře a cestě po ní rozhodl vydat rovněž knihu s názvem Znovuobjevení: Jak jsem přešel od formule 1 k hudbě. A nastoupil život v úplně odlišné scéně. „Když mě vyhodili z formule 1, byl jsem plný zloby a touhy po pomstě. Byla to však lekce pokory. Lekce, díky níž jsem se mohl učit a vyvíjet eticky a morálně,“ prohlásil, když měl popsat vzestup na své dráze DJe.

Jen v tuhle chvíli má na Twitteru přes 130 tisíc fanoušků, jeho první album Organic Life bylo hned úvodních pět dní po vydání na čele žebříčku iTunes a hrál i v řadě prestižních nočních klubů, včetně slavné Amnesie na Ibize. „Není za mnou žádná nadnárodní korporace, která mi říká, jak se mám oblékat a co mám říkat. Ve formuli 1 jsem se cítil jako loutka, kdežto tady je hudba mé dítě a dílo. Definuje mou osobnost a odráží ji,“ uzavřel s úsměvem.

A tyhle zvuky se mu líbí víc než hřmící motor na startu F1.

JAIME ALGUERSUARI

Narozen: 23. března 1990 (30 let)
Národnost: Španělsko
Bilance v F1: 46 startů/0 pódií, 31 bodů
Kariéra v F1: Toro Rosso (2009 – 2011)

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, středa 3. června 2020 Titulní strana deníku Sport, středa 3. června 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud