2. prosince 2020 • 09:28

Schumacher se vrací do F1! Syn legendy Mick bude jezdit za Haas

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera Mick vstoupí v příští sezoně do královské automobilové třídy a bude jezdit za tým Haas. Angažování německého lídra seriálu formule 2 ve středu před víkendovým závodem F1 v Sáchiru oznámilo vedení americké stáje.



„Jsem moc šťastný, že můžu příští rok startovat ve formuli 1,“ řekl Schumacher. „Vždy jsem věřil, že se mi tenhle můj sen splní,“ dodal a nezapomněl poděkovat rodičům.

Jednadvacetiletý Schumacher mladší je členem juniorské akademie Ferrari a italská automobilka dodává stájím Alfa Romeo a Haas motory. V září Schumacher absolvoval v Alfě Romeo první trénink v F1. Dva závody před koncem formule 2 má v čele seriálu náskok 14 bodů.

„S Ferrari má Mick dlouhodobý vztah, proto budeme i nadále sledovat jeho rozvoj, jak po jezdecké, tak po lidské stránce,“ prohlásil Mattia Binotto, šéf stáje Ferrari, s níž Schumacherův otec vybojoval pět titulů.

Syn Michaela Schumachera Mick má po triumfu ve formuli 3 nakročeno do F1
Syn Michaela Schumachera Mick má po triumfu ve formuli 3 nakročeno do F1

V Haasu Schumacher podle očekávání doplní stejně starého Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj podepsala smlouvu v úterý. Společně nahradí Francouze Romaina Grosjeana a Dána Kevina Magnussena, kteří po této sezoně v Haasu skončí.

Mickův otec Michael, jenž byl až donedávna se sedmi tituly a 91 vítěznými Velkými cenami rekordmanem F1, se na veřejnosti neobjevil od prosince 2013. Tehdy měl ve Francouzských Alpách nehodu na lyžích, při níž utrpěl vážné poranění hlavy a byl dlouho v kómatu. Rodina od té doby nepodává o jeho zdravotním stavu prakticky žádné informace.

Závodní premiéru ve formuli 1 si Mick odbude téměř 30 let po otcově debutu ve Velké ceně Belgie v říjnu 1991. Schumacherové ale zdaleka nebudou prvním otcem a synem v elitním seriálu. Graham a Damon Hillové i Keke a Nico Rosbergové to dokonce dotáhli až k titulu mistra světa.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud