Ivo Pospíšil
9. října 2020 • 09:25

Schumacher v F1! Syn legendy pojede trénink v Německu. Podepíše Alfě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhmotňuje se návrat slavného kultu. Jeho otec si podmanil F1 sedmi tituly, před osmi lety ji opustil a on… vrátí dnes věhlasné jméno zpět na scénu! „A je jen otázka času, než zde bude nastálo,“ zní na adresu Micka Schumachera, který se dopoledne zúčastní prvního tréninku na GP Německa. Možná i o víkendu podepíše smlouvu s Alfou Romeo na příští rok. Zařadí se po bok Kimiho Räikkönena?



Až se dnes v jedenáct hodin rozjedou vozy formule 1 po trati, aby zkoušely svá nastavení před víkendovou Grand Prix Německa, bude to možná nejsledovanější první trénink v celé sezoně. Sice bez výsledků, jež by se počítaly do bodování MS, a maximálně s dvaceti tisíci fanoušky v hledišti, zato s jednou tváří, od které se do budoucna slibují velké věci.

Ta tvář se vám může zdát povědomá. A jméno nepochybně také.

„Skutečnost, že moje první účast ve víkendu F1 proběhne před domácími diváky na Nürburgringu, činí tento okamžik ještě výjimečnějším,“ prohlásil Mick Schumacher , 21letý talent, aktuální lídr F2, a hlavně syn stále ještě nejúspěšnějšího pilota v historii Michaela Schumachera (byť rekord 91 výher může o víkendu srovnat Lewis Hamilton ).

MICK SCHUMACHER

Narozen: 22. března 1999 (21 let)
Národnost: Německo
Aktuální tým: Prema Powerteam (Formule 2)
Největší úspěchy: 1. místo v F3 (2018), 2. místo v F4 (2016)

Uteklo už dvanáct let od chvíle, co se jako Mick Betsch, pod dívčím příjmením své matky, objevil na prvních motokárových závodech – za tu dobu se stal vicemistrem světa v F4, světovým šampionem v F3, ale byl i po Vánocích 2013 přímo na sjezdovce v Méribelu, kde jeho otec utrpěl po pádu na lyžích těžká zranění hlavy. Ten je mimochodem dle posledních zpráv stále v péči lékařů a s okolím komunikuje jen pomocí očí.

Teď však může jít Schumacher junior v jeho závodnických stopách.

Nejen že dnes v Německu prožije svůj první trénink v F1, ale podle zákulisních spekulací by mohl v příštích dnech, dvacet let od chvíle, co jeho otec vyhrál první titul s Ferrari, podepsat pro příští rok kontrakt s týmem Alfa Romeo.

„Vítězí v F2, je jedním z nejrychlejších a vede šampionát… Jeho křivka učení byla v průběhu let velmi slibná. Nedokážu si představit, že by Mick v příští sezoně v F1 nebyl,“ nechal se nedávno slyšet jeho strýc a též bývalý pilot Ralf Schumacher. „Rozhodně má všechno, co je potřeba, aby zde příští rok závodil. Svůj výkon předvádí již řadu let a v několika kategoriích dokazuje, že je jedním z nejlepších,“ doplnil.

Vedle toho, že už je juniorským jezdcem akademie Ferrari a má po ruce silné manažerské zázemí, disponuje kromě rychlosti a odolnosti ještě něčím, co má málokdo: Jménem, jež působí v aktuální době poklesu sledovanosti F1 jako magnet. „Michael Schumacher hraje v F1 stále jedinečnou roli. Je a bude ikonou našeho sportu. Pokud by přišel Michaelův syn, bylo by to něco výjimečného, o tom není pochyb. Jedinečným způsobem by se dotkl srdcí mnoha fanoušků,“ prohlásil před časem i šéf F1 Chase Carey.

Což je znát na každém kroku. Ostře sledovaný byl už Schumacherův dubnový test Ferrari v Bahrajnu, stejně jako ten v říjnu ve Fioranu. A nejinak to bude i teď v tréninku na Nürburgringu. Ač jsou tedy v boji o křeslo v Alfě Romeo ve hře i další mladíci jako Robert Schwartzman, Callum Ilott nebo stávající jezdec Alfy Antonio Giovinazzi, Schumi jr. se zdá být jasným favoritem.

A v takovém případě by se od příštího roku potkal zřejmě v jednom týmu s Kimim Räikkönenem. Tedy mužem, který před třinácti lety nahradil jeho otce ve Ferrari.

PROGRAM GP NĚMECKA

Pátek
11.00   1. trénink (PP Sport 1)
15.00   2. trénink (PP Sport 1)

Sobota
12.00   3. trénink (PP Sport 1)
15.00   Kvalifikace (PP Sport 1)

Neděle
14.10   Závod (PP Sport 2)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud