29. října 2022 • 07:25

Russell vyhrál druhý trénink na VC Mexika. Leclerc boural a poškodil vůz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První tréninky na Velkou cenu Mexika vozů formule 1 vyhráli Carlos Sainz z Ferrari a George Russell z Mercedesu. Osmadvacetiletý Španěl uspěl na okruhu bratrů Rodríguezových v první jízdě o 46 tisícin sekundy před týmovým kolegou Charlesem Leclercem. Brit Russell triumfoval ve druhé sekci, během níž piloti testovali pneumatiky na příští rok. Leclerc trénink nedokončil kvůli havárii a poškození zadní části vozu.



Jistý mistr světa Max Verstappen z Red Bullu skončil třetí a šestý. Pětadvacetiletý Nizozemec může v Mexiku obhájit loňské vítězství a získat rekordní 14. triumf v sezoně. Překonal by tím bilanci Michaela Schumachera z roku 2004 a Sebastiana Vettela ze sezony 2013.

Druhý pilot Red Bullu Sergio Pérez se nejprve v úvodním tréninku podělil s Verstappenem o třetí místo, poté byl pátý. Rodák z Guadalajary zaútočí na první domácí triumf, nejlépe byl v Mexiku vloni třetí. Může se také vrátit na druhé místo průběžného pořadí šampionátu. Od druhého Leclerca ho dělí dva body.

Potíže v závěru druhé části měl také Čou Kuan-jü z Alfy Romeo. Po odstavení vozu čínského jezdce již nebyl trénink restartován.

Program Velké ceny Mexika bude pokračovat dnes třetím tréninkem a poté kvalifikací od 22:00 SELČ. Závod odstartuje v neděli v 21:00.

Výsledky druhého tréninku na Velkou cenu Mexika:

1. Russell (Brit./Mercedes) 1:19,970, 2. Cunoda (Jap./Alpha Tauri) -0,828, 3. Ocon (Fr./Alpine) -1,207, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,539, 5. Pérez (Mex./Red Bull) -1,609, 6. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,618.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud