Marie Sehnálková
29. dubna 2023 • 18:07

Verstappen sprostě urazil soupeře. Russell se brání: Tohle je formule 1

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Max Verstappen dal jasně najevo, co si myslí o srážce s Georgem Russellem v úvodním kole sobotního sprintu. „Kamaráde, nikdo z nás neměl přilnavost,“ řekl v závěru zkráceného závodu, když se mu pilot Mercedesu snažil situaci objasnit.



První letošní sprint zná vítěze. V Ázerbájdžánu si dojel pro bonusových osm bodů pilot Red Bullu Sergio Pérez. Jako druhý protnul cíl Charles Leclerc a na třetím místě skončil Max Verstappen.

Úřadující světový šampion doplatil na kolizi s Georgem Russellem, který jej v úvodním kole předjel. Během ostrého souboje si Nizozemec poškodil podlahu a závod dokončil s dírou na bočnici. I přesto se mu nakonec podařilo vzít si třetí pozici od pilota Mercedesu zase zpátky.

Krátce poté, co monoposty projely cílem, Russell vyhledal Verstappena, aby spolu kolizi prodiskutovali. „Neměl jsem žádnou přilnavost,“ bránil se pilot stříbrných šípů, na což mu úřadující mistr světa odvětil: „Kámo, nikdo neměl přilnavost, všichni potřebujeme nechat trochu místa. Příště ode mě očekávej to samé,“ nebral si servítky a označil Russella vulgárním anglickým výrazem „dickhead“.

„Nechápu, proč někdo musí v prvním kole tolik riskovat. Narazil do mého sidepodu a udělal mi tam díru. Všichni jsme měli studené pneumatiky,“ vysvětlil poté Verstappen v pozávodním rozhovoru.

Russell novinářům přiznal, že ho situace zaskočila. „Takou reakci jsem nečekal. Jsme už velcí kluci a tohle je formule 1. Tyhle věci se prostě stávají. Jel jsem na vnitřní straně. Zabojoval jsem a ten souboj jsem vyhrál. Nebudu zpomalovat jen proto, že on vede šampionát,“ vysvětlil svůj pohled na situaci 25letý Brit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud