23. května 2023 • 16:28

Hamilton má údajně nabídku od Ferrari. Ročně by si přišel na miliardu

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu 38 let, jeho týmu se aktuálně příliš nedaří a po letošní sezoně mu končí smlouva. Budoucnost Lewise Hamiltona se tak stále častěji stává terčem spekulací. Podle nejnovějších zpráv dostal sedminásobný šampion nabídku od Ferrari. Italská stáj mu údajně slíbila přes miliardu korun za to, že v týmu doplní Charlese Leclerca.



Už druhý rok po sobě nejsou vyhlídky stříbrných šípů příliš růžové. V roce 2022 přišel tým s inovativním konceptem velmi úzkých bočnic, který ovšem nepřinesl kýžené výsledky. Loni to bylo dokonce vůbec poprvé v kariéře Lewise Hamiltona, kdy v sezoně nezískal jediné vítězství. Letos se Mercedes pokusil koncept zásadně vylepšit, avšak ani to na konkurenci pořád nestačí.

Ačkoliv šéf Mercedesu Toto Wolff již několikrát zmínil, že prodloužení kontraktu se sedminásobným šampionem je jen formalitou, k podpisu smlouvy zatím nedošlo. Daily Mail navíc přišel s informací, že má o britského pilota zájem Ferrari. Hamilton je údajně v úzkém kontaktu s prezidentem společnosti Johnem Elkannem, který mu učinil nabídku. Tým je mu prý ochotný vyplatit 40 milionů liber ročně, v přepočtu tedy přes miliardu korun za to, že v týmu doplní Charlese Leclerca. Monacký pilot má mezitím vyjednávat o prodloužení vlastní smlouvy, která mu končí v roce 2024.

Toto Wolff je prý však nadále klidný a nepřikládá těmto informacím velký význam. „Tyto spekulace se vynořují každé dva roky, kdy potřebujeme podepsat nový kontrakt. Nic z toho není pravda. Diskuse probíhají normálně, nechceme se nechat stresovat časem,“ řekl v rozhovoru pro rakouský OE24 šéf Mercedesu. „Je trochu nepříjemné, když dva přátelé (Hamilton a Wolff), téměř pokrevní bratři, kteří spolu byli v dobrém i ve zlém celých deset let, najednou musí diskutovat o penězích,“ dodal.

Podle časopisu Forbes činí aktuálně základní plat Lewise Hamiltona u Mercedesu zhruba 44 milionů liber ročně. Pokud jsou tedy čísla webu Daily Mail správná, Hamilton by si po finanční stránce přesunem do Maranella pohoršil. Peněžní motivace je však v případě sedminásobného šampiona spíše druhotná. Již několikrát se nechal slyšet, že jeho hlavním cílem je zisk osmého titulu. „Ukončit kariéru jako mistr světa je podle mě sen každého sportovce a já nejsem výjimka,“ přiznal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud