Jiří Uhlíř
23. října 2011 • 22:30

Abraham: Doufali jsme, že Simoncelli (†24) přežije. Všichni plakali

Autor: Jiří Uhlíř, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem ležícího těla italského jezdce Karel Abraham projížděl. Tragická havárie Marka Simoncelliho v GP Malajsie se odehrála pár vteřin před tím, než český závodník místo nehody míjel. „Pořádně jsem to viděl až v televizi. Marka je mi strašně líto,“ dodal smutně Abraham, který jezdí v MotoGP prvním rokem.



Po třetím kole nedělního závodu zajeli všichni jezdci do boxů a jen čekali. Televizní kamery zabraly i nervózní tvář českého jezdce. „V té době jsme nevěděli, jak na tom Simoncelli bude. Já ale tušil, že to určitě dobré není,“ říká Abraham v rozhovoru pro deník Sport.

"Doufal jsem, že to Marco přežije. Jenže podle těch nárazů jsem si dokázal odvodit, že to nebude vůbec hezký," soukal ze sebe jediný český zástupce v MotoGP.

Se Simoncellim se prý potkal párkrát na párty. "Zrovna v Malajsii vyhrál titul mistra světa ve dvěstěpadesátkách. To bylo bezvadné. On potom všechny obcházel se šampaňským v ruce, s každým se zastavil na pár slov. Měl obrovskou radost. Lidi si ho pamatovali hlavně kvůli jeho hřívě na hlavě, ta byla úžasná. Fakt je mi ho strašně líto," zopakoval Abraham pro Sport.

Když se okruhem v Sepangu nesla zpráva, že Simoncelli nehodu nepřežil, zasáhlo to všechny.

"V mnoha týmech lidé plakali, stejně tak i v našem. Simoncelli byl skvělý kluk, všichni ho měli rádi. Mrzí nás to moc. Můj šéfmechanik Marco Grana je Ital. I když byl Marco soupeř, u nás jsme mu fandili," popisuje český závodník.

Přítelkyni Marka Simoncelliho se snaží utěšit jeden z televizních techniků týmu
Přítelkyni Marka Simoncelliho se snaží utěšit jeden z televizních techniků týmu

Podle něj se kvůli tragédii závěrečný závod šampionátu ve Valencii za čtrnáct dní rušit nebude.

"Jsem přesvědčený o tom, že se GP Valencie uskuteční. Nebyl bych proti ji kvůli Simoncellimu zrušit, ale čemu tím pomůžeme? Motocyklový sport kompletně nezrušíme. Určitě nějak s ostatními závodníky podpoříme Simoncelliho rodinu a tým. Ještě jsme se ale nedohodli na způsobu. Po té události jsme byli všichni rozlítaní a zdrcení," konstatoval pro deník Sport Karel Abraham.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud