Ivo Pospíšil
4. ledna 2013 • 08:22

Loprais proti všem. A před Dakarem si hrál s dětskou tatrovkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kamion po loňské havárii nestihl včas postavit. A tak Aleš Loprais vyrazí na Rally Dakar v modelu tatrovky z roku 2011. I když…prý i v žertu uvažoval, že by jel s jiným vozem – s tím, s nímž si coby malý hrál na písku. Plastovou tatrovkou, s kterou natočil video před letošním (a svým sedmým) ročníkem extrémního závodu. Ten startuje v peruánské Limě už v sobotu.



Čeká ho těžký ročník Rally Dakar. Se starším prototypem tatrovky, proti silnému Ivecu a Kamazu, ale i proti českému týmu Bonver Dakar Project, jenž letos spojil tři české týmy (Czech Dakar Team, KM Racing, Bonver Dakar Team), ale ten Lopraisův nikoliv.

„Aleš byl první, komu se náš projekt nabídl. On se ale rozhodl jít jinou strategií. Tou individuální,“ říkal Tomáš Vrátný z Bonver Dakar Projectu.

S tím však Loprais nesouhlasil. „Nikdo mě od nich neoslovil.  Z jejich strany je to dezinformace.“


Posléze navíc dodal: „I kdyby mě ale oslovili, tak bych do této spolupráce stejně nešel. Mám s nimi nějaké zkušenosti a doteď to není finančně vyřešené. Lidově řečeno, dluží mi.“

Přestože bude na trati sám proti všem, hlásí opět vysoké ambice. Potrápit favority a na sedmý pokus zkusit zaútočit na titul. Blízko byl už vloni, jenže to doplatil na mikrospánek svého mechanika Petra Almášiho, který tehdy usnul na přejezdu a havaroval.

VIDEO | Aleš Loprais před začátkem Rally Dakar


Vedle toho, že Almáši nyní pojede už jen v asistenčním voze, Loprais vyrazí i se starší tatrou z roku 2011. Ta nová se nestihla včas postavit.

Když nicméně český pilot svou princeznu představoval, neodpustil si i vtípek. „Rozhodl jsem se, že pojedu s dětskou láskou,“ smál se a nasedl na plastovou tatrovku, hračku.


Vzápětí táhl na její korbě i energy drinky a nakonec ji naložil i na přepravní vůz, jako by s ní mířil do přístavu na převoz přes oceán do Jižní Ameriky.

Pravdou ale je, že ty originální kamiony už jsou na místě a dnes je čekají administrativní přejímky. Po nich už zítra začíná celá Rally Dakar.

Aleš Loprais vyráží na Rally Dakar v červené tatrovce, stejně jako při svých vítězstvích jeho legendární strýc
Aleš Loprais vyráží na Rally Dakar v červené tatrovce, stejně jako při svých vítězstvích jeho legendární strýc

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud