Ivo Pospíšil
15. října 2013 • 10:49

Žádná formule 1. Kubica už chce jezdit jen rallye WRC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat do formule 1 není prioritou. A ani sám polský pilot Robert Kubica s ním už moc nepočítá. Poté, co absolvoval letošní ročník v několika rallye šampionátech, plánuje v příštím roce jezdit především v té nejlepší soutěži – WRC. „Jinak se vrátím na okruhy,“ vzkázal. Zájem však o něj v rallye potvrdil nejen současný zaměstnavatel Citroën, ale také M-Sport/Ford.



Potkal se jak s Janem Kopeckým v ME, tak i s Martinem Prokopem ve WRC. A co se rallye týče, měl by v jejím účinkování bývalý pilot F1 Robert Kubica pokračovat i v příští sezonu.

Byť si stanovil jasnou podmínku. „Budu pokračovat jen tehdy, pokud budu mít dobrou šanci se prosadit. Pokud taková nabídka nebude, pak se vrátím na okruhy,“ uvedl Kubica.

„A pokud bych zůstal v rallye, pak bych chtěl pořádný program. Tedy dobré rallye a spoustu testů.  Jen tak se mohu zlepšit a dále rozvinout své schopnosti. V některých soutěžích už mi to šlo docela dobře, ale pořád je přede mnou dlouhá cesta,“ přiznal.

Kubica patřil kdysi k velkým nadějím F1, avšak plány mu změnila po nehodě v rallye z února 2011, kdy při Ronde di Andora rallye havaroval a těžce si poranil ruku ruku. A ta stále není v tak uspokojivém zdravotním stavu, aby snesla nápor v F1.

VIDEO: Takhle jezdí Kubica v kategorii WRC

Kubica se proto upnul k jinému motorsportu. V rallye letos jezdí s Citroënem, avšak pro příští rok dostal nabídku i od konkurenčního M-Sportu/Fordu.

„Ano, s Robertem jednáme. Ale pro novou sezonu jednáme se spoustou jezdců. Robert má velmi dobré tempo a myslím, že má šanci se dále zlepšovat. Jedno je jisté, pokud by přešel k nám, pak bychom se o něj dobře postarali,“ uvedl šéf M-Sportu Malcolm Wilson.

Nejlepší letošní výsledky Roberta Kubicy ve WRC je 5. místo z Německa a deváté příčky z Itálie, Finska a Francie. V soutěži WRC 2 mu navíc patří aktuálně první místo. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud