23. listopadu 2018 • 12:30

Štajf bude závodit s vozem VW Polo R5, poprvé již příští týden

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojtěch Štajf bude v příští sezoně v českém rallyeovém šampionátu startovat s vozem Volkswagen Polo R5, který německá automobilka nasadila do závodu poprvé na Katalánské rallye v závěru října. Premiérově nový speciál v Česku předvede již příští týden v sobotu na Pražském rallyesprintu.



"Mám velkou radost za celý náš tým, že nové Polo GTI R5 ukážeme před oslavou Mikuláše všem milovníkům rallye v České republice. Pražský rallyesprint s tradičně vysokým počtem diváků na Strahově i podél trati si tuhle poctu rozhodně zaslouží," řekl Štajf, který doposud startoval s vozem Škoda Fabia R5 a letos se vedle domácího mistrovství představil i v šampionátu Středního východu.

Štajf jednal se zástupci VW o získání vozu již delší dobu, nakonec se mu podařilo jeho získání dojednat. "Pomohlo mi hodně lidí. Zástupci českého importéra, rakouský pilot Raimund Baumschlager podílející se na vývoji v roli konzultanta či Sven Smeets, nynější ředitel týmu Volkswagen, s nimiž oběma se osobně znám," uvedl Štajf pro web sport.cz. Cena nového speciálu je kolem sedmi milionů korun.

Příští týden v Praze bude ještě startovat se zapůjčeným vozem, "svůj" speciál dostane až po Novém roce. Volkswagen jich totiž zatím privátním zákazníkům prodal jen minimum. Štajf si tak pronajme vůz od týmu rakouského jezdce a manažera Baumschlagera.

"Tým Racing 21 patří k těm týmům, které se vždy snažily přinést do české rallye něco nového a neokoukaného. S Karlem Janečkem a za velké podpory Honzy Klokočky jsme před třemi roky rozjeli společný projekt, jehož cílem bylo premiérově představit Fabii R5 v barvách prvního soukromého týmu. Dokázali jsme to a dnes přichází další milník," řekl Štajf v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud