25. ledna 2019 • 18:29

Rallye Monte Carlo: Ogier vede před Neuvillem jen o dvě vteřiny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po první etapě Rallye Monte Carlo, která tradičně zahajuje mistrovství světa v automobilových soutěžích, je v čele úřadující šampion Sébastien Ogier. Francouzský pilot vede po osmi rychlostních zkouškách o pouhé dvě sekundy před největším rivalem z posledních let Thierrym Neuvillem z Belgie.



Světový šampion z uplynulých šesti sezon Ogier, jenž v zimě přesedl z fordu do citroënu, útočí v Monte Carlu na šesté vítězství za sebou a sedmé celkově. Tím by vyrovnal rekord svého krajana a předchůdce na trůnu Sébastiena Loeba, jenž jede také a je zatím pátý.

Pětatřicetiletý Ogier se dostal do čela v dnešní předposlední erzetě. Vedení převzal od jedničky továrního týmu Hyundai a vicemistra světa z minulých tří let Neuvillea, jenž udělal v testu předtím chybu a ztratil zhruba 15 sekund. Třetí je průběžně další pilot Hyundai Andreas Mikkelsen z Norska, jenž už ztrácí 1:17 minuty.

Devítinásobný mistr světa Loeb si ve své oblíbené rallye připsal dva nejrychlejší časy v erzetách, ale i vinou horší volby pneumatik v jiných testech naopak ztrácel. Čtyřiačtyřicetiletý Francouz, jenž jede Monte Carlo jen několik dnů po návratu z Rallye Dakar a musel si zvyknout na nový vůz Hyundai, zaostává na páté pozici za Ogierem o 1:25,9 minuty. Osm desetin sekundy před ním je Fin Jari-Matti Latvala z týmu Toyota.

Jezdci jsou co do počtu rychlostních zkoušek už v polovině, v dalších dvou dnech je čekají vždy jen čtyři testy.

Rallye se jede bez české účasti. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který obhajuje titul v kategorii WRC2, zasáhne do šampionátu později.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) 1:37:17,3, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -2,0, 3. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -1:17,7, 4. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -1:25,1, 5. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -1:25,9, 6. Evans, Scott (Brit./Ford Fiesta) -1:47,5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud