1. dubna 2019 • 13:57

Apríl? Kdepak! Macík se v dubnu na Rallye Šumava vydá s traktorem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dakar 2020 je sice ještě hodně daleko, ale Martin Macík už se pomalu připravuje. Kromě posilovny a tradičního pilovnání jízdy kamionem v Sedlčanské kotlině zařadil talentovaný pilot do svého repertoáru také jednu novinku. Jízdu traktorem. Nuda? Ani náhodou. „Jezdím v traktoru Valtra, ten je s rychlostí zhruba 130 km/h dokonce zapsán v Guinnessově knize rekordů,“ popisuje Macík. A to navíc není všechno, chystá se s ním i na závody.



Pátek 26. dubna by měl být tím dnem, kdy Macík závodní bizarnost uskuteční. Volba padla na letošní Rallye Šumava Klatovy, která tradičně startuje přímo na klatovském náměstí. Macík už se hodně těší, v tiskové zprávě odůvodnil proč.

„Kdo z chlapů jako malý kluk neměl chuť svézt se v traktoru? Mě to nepustilo do třiceti. Každému přeji zažít ten pocit, když v traktoru předjíždíte osobáky,“ popisuje pilot týmu Big Shock Racing.

Právě ten pocit, že je za volantem takového kolosu rychlejší než okolí, prý Macíka láká nejvíce. A není lepšího místa na otestování než je opravdický závod. Zkušený dakarský pilot také prozradil, že podobná událost by mu nemusela přinést jen úsměv na tváři.

„Málokdo ví, že naše dakarské liazky se prapůvodně vyvinuly z fekálního a popelářského vozu. Takže nevylučuji, že už na příštím Dakaru využijeme pár vylepšení také z traktoru,“ říká a dodává, že jestli se někdy pouštní závod pojede s traktorem, s chutí se přihlásí.

„Na Dakaru máme v kamionech povolenou maximální rychlost 140 km za hodinu, Valtra dokáže jet skoro stejně, WRC auta dávají 200 km/h. Takže to bude celkem vyrovnané. Vrhám se na trénink, abych zajel co nejlépe," burcuje.

Design nového stroje si navrhl sám, co na něj říkáte?

Bude takhle vypadat závodní traktor Martina Macíka?Foto Big Shock Racing

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud