25. ledna 2020 • 17:17

Evans je v Monte Carlu s těsným náskokem první, za ním Ogier

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O vítězi Rallye Monte Carlo se v neděli rozhodne mezi trojicí jezdců, které od sebe po třech etapách dělí jen 6,4 sekundy. V pozici lídra je Brit Elfyn Evans, který se dnes vrátil do čela před Sébastiena Ogiera a po 12 rychlostních zkouškách vede před francouzským exmistrem světa a týmovým kolegou z Toyoty s náskokem 4,9 sekundy. Těsně třetí je Belgičan Thierry Neuville s hyundaiem. Čtvrtý Sébastien Loeb z Francie už ztrácí bezmála dvě a půl minuty.



Vicemistr světa Neuville byl ve třetí etapě nejrychlejší ve třech zkouškách ze čtyř. Zbylý dílčí triumf si zajistil Evans, jenž usiluje o druhé vítězství v MS po triumfu z domácí Britské rallye v roce 2017.

Ogier tentokrát žádný nejrychlejší čas nezajel, ale stejně jako jeho dva rivalové neskončil po těsných bitvách v žádné erzetě hůř než třetí. „Byl jsem na ledě příliš opatrný, ale nedělal jsem chyby,“ řekl Ogier. Šestatřicetiletý Francouz bojuje o sedmé vítězství ve slavné rallye za sebou a rekordní osmé celkově.

Úvodní soutěž mistrovství světa pokračuje bez úřadujícího šampiona Otta Tänaka, který měl v pátek těžkou nehodu. Rallye vyvrcholí v neděli čtyřmi rychlostními testy.

Výsledky:

1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 2:28:35,1, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -4,9, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -6,4, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -2:24,3, 5. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -2:38,4, 6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -3:27,3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud