24. ledna 2020 • 18:25

Tänak při drsné nehodě zničil auto, v Monte Carlu vede Ogier

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující mistr světa Ott Tänak z Estonska havaroval ve čtvrté rychlostní zkoušce na Rallye Monte Carlo a jeho premiéra v továrním týmu Hyundai úspěchem neskončí. Dvaatřicetiletý pilot skončil se speciálem i20 Coupe WRC ve vysoké rychlosti mimo trať a výrazně jej poškodil. Posádka se při nehodě nezranila, následné vyšetření v nemocnici bylo jen preventivní.



Po druhé etapě úvodního závodu šampionátu se dostal do čela Francouz Sébastien Ogier, který může rallye v Monackém knížectví vyhrát posedmé za sebou. V poslední zkoušce sesadil šestinásobný mistr světa z prvního místa dalšího pilota Toyoty Elfyna Evanse, Brit ale ztrácí jen 1,2 sekundy. Třetí je s odstupem dalších pěti vteřin Thierry Neuville z Belgie.

„Odpoledne jsme změnili nastavení a bylo to lepší,“ pochvaloval si Ogier. „Bylo tam víc bláta, než jsme čekali. Asi jsme něco měli udělat trochu jinak, ale celkově to není špatné,“ prohlásil Evans. Jezdce o víkendu čeká ještě osm rychlostních zkoušek.

Výsledky:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) 1:43:31,5, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1,2, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -6,4, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -1:06,9, 5. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -1:57,2, 6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -2:19,2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud